Mark vann jämn streckmatch mot Uppsala

BASKET Artikeln publicerades

Hemma i Kinnahallen vann Mark den jämna streckmatchen mot Uppsala med 81–75.

Här har vi följt resultatutvecklingen i matchen.

Första perioden: 22–16

Uppsala inledde bäst, anfört av vassa Heather Butler. Man missade ett bonuskast vid ledning med 6–4.

Sedan kom hemmalaget igång, och tog över showen. Efter bland annat trepoängare av Florencia Palacios och Erica Iderstål gjorde man tolv raka poäng.

Mark hade som mest 20–8 och alltså ledning med tolv poäng. På slutet knappade Uppsala in hälften av den marginalen. Men alltså sex poäng upp för Mark när en fjärdedel av matchen är spelad.

Andra perioden: 18–18, totalt 40–34.

Under större delen av perioden varierade det mellan fyra och sex poängs hemmaledning. Mark hade som mest åtta, 30–22, men då klev Heather Butler fram och satte två treor på kort tid. Och när Elinor Holmberg satte en tvåa efter 7.30 var Markledningen nere i en poäng, 33–32.

På slutet lyckades Mark dryga ut lite igen. Men det är trots allt en väldigt jämn match. Uppsala bärs av skickliga Heather Butler som har spelat 20 minuter, gjort 18 poäng, tagit nio returer, orsakat sju fouls och stått för två assist.

Inför matchen hoppades Markcoachen Robin Sandberg att de skulle kunna hålla Butler på 15 poäng och fem assist i matchen.

I Mark har Alexia Hyder gjort elva poäng. Hon följs närmast av Erica Iderstål och Florencia Palacios på sju. Janee Thompson har sex returer och sex assist.

Tredje perioden: 12–21, totalt 52–55

Mark hade en niopoängslucka vid 50–41. Då sänkte Heather Butler två treor på kort tid och gjorde så att Uppsala fick kontakt – och så att Robin Sandberg kände sig tvungen att ta timeout.

De 239 åskådarna i Kinnahallen fick dock inte se någon förändring i trenden. det var Uppsala som var starkaste i periodens slutskede, och med 59 sekunder kvar var gästerna i ledning för första gången sedan matchinledningen. Butler fortsätter att äga planen. Hon har nu gjort 27 poäng.

Fjärde perioden: 29–20, totalt 81–75.

Uppsala hade alltså tre poängs ledning inför perioden. Och med hjälp av bra skytte höll man inledningsvis den marginalen. Mark bars av Alexis Hyder.

Sedan drog Amanda Odqvist i en trea och Janee Thomson gjorde ett genombrott som åter förde upp Mark i ledning, 63–62. Då återstod 6.45.

Här hade Mark en bra period. Efter 6.30 sänkte Florencia Palacios en tvåa till 70–64, då tog gästerna timeout.

Uppsala smög sig närmare, så nära som 70–69. Men två blytunga treor från Florencia Palacios ledde till 76–71 och bortatimeout. Med 39 sekunder kvar drog viktiga Hyder på sig sin femte foul, och blev utfoulad.

Med 25 sekunder kvar satte Janee Thompson två straffar fram till 78–72. Då tog Uppsala timeout. Klockan rörde sig väldigt långsamt på slutet. Med 14,9 sekunder kvar reducerade Uppsala till 79–75, och det var Marks tur att ta timeout – matchens sista.

Janee Thompson avslutade matchen med att sätta ytterligare två straffkast. Mark vann. I hemmalaget blev Hyder bästa poängplockare med 21, medan Butler gjorde 27 för gästerna.