Mark chanslöst - föll stort i Stockholm

Mark Basket hade ingen chans att rubba Alvik på bortaplan. Elin Ljunggren och hennes nya lag vann med förkrossande 96–58.
Basket • Publicerad 22 oktober 2017
Mark Basket möter Alvik borta.
Mark Basket möter Alvik borta.Foto: Christer Hansson

Från matchen:

Efter 6.36 spelade minuter tar Mark timeout efter att hemmalagets stjärna Klara Lundquist hällt i sina åttonde poäng, till ledning 19-11. Elin Ljunggren har hunnit med en trepoängare, i Mark är det Erica Iderståhl som vill mest.

Slut på första perioden och ställningen 19-17. Mark har lyft sig senaste minuterna, samtidigt som Alvik bränt många öppna lägen. Bäste poängplockare hittills, Alviks Klara Lundquist, 10.

Elin Ljunggren har verkligen kommit igång. Tio poäng nu och tillsammans med ett Alvik i rätt kurva har hemmalaget gått ifrån till 37-26. 3.28 kvar av andra perioden.

Halvtid. Alviks Paula Juhlin satte avslutningsvis två straffkast fram till 47-29. Hemmalaget är starkare och Mark har svårt att få grepp på guardstjärnan Klara Lundquist som gjort 14 poäng. I Mark är Janee Thompson poängbäst med 12 poäng, Alexis Hyder har gjort 10.

Tre perioder spelade och fullständig kontroll från hemmalagets sida, 70-44. Marks amerikanskor Janee Thompson och Alexis Hyder ser till att inte siffrorna springer i väg, 33 poäng tillsammans (18 för Hyder), men laget har i övrigt svårt att hitta rätt i skyttet utifrån.

Med 4.45 kvar av matchen byter Alvik-coachen Jurgita Kausaite ut Elin Ljunggren, till applåder och berömmande klappar från coachen själv. Ställningen: 81-51. Alvik levererar fortsatt framåt och går mot storseger. Mark får jaga revansch i nästa runda, då hemma mot topplaget Luleå.

Slutresultat: 96-58.