Skyttet avgjorde hemmapremiären för Borås

Hemmapremiären inleddes med bedrövligt Boråsskytte – och avslutades med starkt sådant. Seger för Borås med 79–69.
Basket • Publicerad 9 oktober 2017

Här saknas innehåll

Matchens händelser:

19.04: Matchen är igång!

19.05: Nye lagkaptenen Fredrik Andersson gör Borås Baskets första hemmapoäng för säsongen.

19.13: Efter sex minuters spel står det 10–10. Borås har haft fem olika poänggörare.

19.17: Efter 8.30 begär Nässjö matchens första timeout, då Borås gjort åtta raka poäng och gått upp i en sexpoängsledning, 18–12. Boråscentern Jyles Smith har gjort åtta poäng.

19.20: FÖRSTA PERIODEN ÄR SLUT. Borås leder med 18–14. Poängbäst i Borås: Jyles Smith, 8. Nässjö inledde bäst, men Borås tog sin i matchen och ryckte åt sig en ledning i slutet av perioden. Jyles Smith och Andreas Person har sett piggast ut i Borås hittills. Även Marin Mornar gjorde det bra när han kom in från bänken och satte en dunk.

19.26: Nässjö inleder den andra perioden klart bäst, och Borås tar timeout vid underläge 20–23.

19.33: Noterbart är att Borås fem minuter in i den andra perioden ännu inte har satt något trepoängsskott. Laget har noll av elva i den kolumnen. Underläge 22–25 just nu.

19.37: Och där får vi se en ligadebutant i Borås. Ludvig Johansson, det 19-åriga guardlöftet som kom från Marbo Basket i somras, byts in med 2.57 kvar av den andra perioden. Ställningen är 24–27.

19.42: Med 1.02 kvar av den andra perioden sätter Marin Mornar en mäktig dunk och tar upp Borås i ledning igen, för första gången på länge. 30–28. Just kroatiske Mornar har haft en bra period, och står utöver sina sex poäng även på tre blockar.

19.45: Nyss nämnde Ludvig Johansson blir foulad av Karim Wazzi och belönas med två straffkast. Sätter det första – hans första ligapoäng i karriären.

19.47: ANDRA PERIODEN ÄR SLUT. Borås leder med 31–28. Poängbäst i Borås är fortfarande Jyles Smith med åtta. Borås imponerar inte, men det gör i ärlighetens namn inte Nässjö heller. Borås har bränt alla sina tolv trepoängsförsök. Bäst hittills har Marin Mornar varit.

20.03: Undrar vad Boråstruppen pratade om i halvtid – efter noll av tolv från trepoängslinjen i den första halvleken tar det bara 13 sekunder i andra halvlek innan Andreas Person sätter lagets första. ”Vi har bra procent på trepoängsskott i andra halvleken...”, konstaterar Borås Baskets sportchef Jonas Larsson, som slagit sig ned precis bredvid oss på pressläktaren, med ett nöjt leende.

””Vi har bra procent på trepoängsskott i andra halvleken...” – Jonas Larsson, sportchef i Borås Basket, efter att Andreas Person sänkt ett trepoängsskott redan 13 sekunder in i andra halvlek. Laget missade samtliga tolv trepoängsförsök under första halvleken.”

20.07: Borås leder nu med 40–33, efter att Andreas Person satt ytterligare ett trepoängsskott.

20.10: Dagens publiksiffra presenteras. 1 178 åskådare i Boråshallen. Det var betydligt färre än vad jag och mina kollegor gissade på i pausen, vi trodde på närmare 1 500.

20.15: Andreas Person ser ut att avgöra matchen för Borås. Har nu satt fyra trepoängsskott i den tredje perioden. När han dessutom stjäl en boll och avslutar med en dunk fram till 53–39 tvingas Nässjö ta timeout.

20.21: Ludvig Johansson sätter ett trepoängsskott – även det hans första i ligakarriären. 19-åringen har nu gjort fyra poäng i sin debut för Borås.

20.25: TREDJE PERIODEN ÄR SLUT. Borås leder med 59–45, och ser ut att ha avgjort matchen. Poängbäst i Borås är nu Andreas Person, efter en mycket stark tredjeperiod. Han har gjort 16 poäng, varav 14 av dessa kommit i den senaste perioden.

20.27: Fjärde perioden är igång.

20.31: Många poäng i fjärde periodens inledning – fler för Nässjö än Borås. Ledningen för hemmalaget har minskat till tio poäng, 65–55, när Borås tar timeout.

20.34: Nu är det darrigt i Boråslägret! 67–62, 14-poängsledningen har minskat och är nu bara fem poäng stor.

20.36: 67–64 nu! Samtidigt är en nätmaska sönder i en av ringarna, och det blir ett ofrivilligt uppehåll.

20.38: Spelet återupptas. 5.10 kvar att spela, 67–64 till Borås.

20.42: Med tre minuter kvar att spela leder Borås nu med 71–64 och har bollen.

20.44: Brett Bisping sätter tre poäng, och avgör troligtvis matchen. 74–64.

20.46: Bisping med en ny trea, 79–67.

20.48: Slut! Borås Basket vinner med 79–69. Poängbäst i Borås: Nimrod Hilliard IV, 21 poäng, följd av matchens lirare Andreas Person, 16, och Brett Bisping, 13.