Ericsson kung i Göteborgsderby

Henri Sillanpää byttes in i Gais mål. Finländaren fixade en straff åt Häcken som blev avgörande.
Sport • Publicerad 30 juli 2012

Martin Ericsson gjorde två mål för Hisingslaget som vann med 3–1.

Med 20 minuter kvar av Göteborgsderbyt fick Dime Jankulovski en smäll mot huvudet och var tvungen att bryta. Ersättaren Henri Sillanpää spelade inte många minuter innan han gick hårt åt Waris Majeed i straffområdet. Finländaren var chanslös på Martin Ericssons straff som betydde 2–1 och att matchen dog.

Martin Ericsson var giftigast av alla på Rambergsvallen. Han dunkade även in 1–1-målet i 41:a minuten – rätt upp i nättaket efter ett exakt inspel längs gräset från offensiva vänsterbacken Kari Arkivuo. Ericsson hade också en kanon i ribban just före halvtid.

Häcken har gjort flest mål i allsvenskan (37). Waris Majeed, 3–1-skytt i måndagens derby, har ensam gjort lika många mål som hela Gais (14).

De grönsvarta har haft extra svårt att producera på bortaplan. I 26:e minuten skedde ett undantag. Brassen Romario Pereira sköt på Mohammed Ali Khan. Bollen ändrade riktning och Häckenmålvakten Christoffer Källqvist blev lurad. Det var Gais första bortamål sedan 4 maj.

Målet kom trots ett kompakt spelövertag för hemmalaget på Rambergsvallen.

Gais hade mer bollinnehav i andra halvlek och kunde med lite flyt ha fått in ett segermål. Sedan kom Henri Sillanpää in.