Annons

Engelsmännen inga utomjordingar

Att möta England i ett mästerskap imponerar på de flesta. Inte på Pontus Wernbloom. – Det är inga utomjordingar vi möter, säger han.
Sport • Publicerad 14 juni 2012

Wernbloom lär inte finnas med i startelvan mot England, men kan mycket väl bytas in för att få stopp på Steven Gerrard och Scott Parker på det brittiska centrala mittfältet.

De styrde det mesta av spelet i öppningsmatchen mot Frankrike, och fick dessutom en hel del hjälp av högeryttern James Milner för att stänga till i mitten.

Annons

Som gjort för en Pontus Wernbloom som river och sliter, alltså?

– Jag tycker jag passar mot alla motstånd, i och för sig. Men jag skulle gärna gå in och köra i en sån här match. Jag har ingen överdriven respekt för dem, säger han.

Tycker du att du får oförtjänt med skit för att spela fult?

– Absolut. Klart jag spelat tufft och att folk flyger ibland. Men jag spelar ju inte fult, jag har ju inte fått ett rött kort på jättelänge. När vi möte Real Madrid fick jag höra en hel del efter att jag fällt Cristiano Ronaldo. Visst, klart jag fäller honom, men jag mördar honom inte.

Så att tampas med Gerrard och Parker skrämmer inte heller?

– Jag bryr mig inte vilka de är, jag bara kör.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons