Annons

Engelska nickar kan sänka Sverige

England gör nästan vartannat mål på nick, Sverige har släppt in fyra nickmål på tre matcher. Aj, aj.
Sport • Publicerad 14 juni 2012

– Det har inte funkat som det ska, det kan alla se. Det är det vi gnuggar på nu, säger Jonas Olsson.

Under landslagssäsongen har England gjort 13 mål, fem av dem med huvudet vilket innebär att 38 procent av målen nickas in – det senaste Joleon Lescotts mot Frankrike i EM-premiären.

Annons

Jobbiga siffror inför fredagens Englands-möte för ett defensivt stukat svenskt landslag.

– Det måste rättas till snabbt, framför allt mot ett lag som England som vi vet är starka. Det är inte mycket tid kvar att nöta på detaljer, men det är det vi gör, säger Olsson, som tillsammans med Sebastian Larsson och Martin Olsson är Premier League-spelarna i den svenska truppen.

Tränar fasta situationer

– Det är alltid speciellt att möta England. De flesta spelarna i laget tycker det, men självklart även jag. De är alltid ett lag att räkna med, kanske inte lika uppskrivna i media som vanligt, men det är bara att kolla på laguppställningen så förstår man att de har ett bra lag.

Sverige har haft problem med defensivt fasta situationer samt släppt in nickmål mot såväl Ukraina som Serbien och Island de senaste veckorna.

Under torsdagens stängda träning jobbas det dock med det.

– Vi gnuggar på det, lovar Olsson.

Mer press på dem

England under Roy Hodgson skiljer sig inte nämnvärt från det under Fabio Capello. De håller positioner, uppträder organiserat, har ett lågt försvarsspel och satsar på vassa spelvändningar och kontringar.

– Det blir en väldigt stor match för mig, säger vänsterbacken Martin Olsson, som spelar i Blackburn.

– Jag har bott i England sedan jag var 17 och mött de flesta av deras spelare några gånger. Det är alltid speciellt att möta dem, även om de inte har de allra bästa spelarna här. Men de har bra spelare, de spelar i den bästa ligan i världen och i de största klubbarna. Och jag tycker de har mer press på sig än vad vi har.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons