Annons

Elmander klar för spel från start

Johan Elmander litade inte på foten och formen. Därför startade han inte mot Ukraina.
Sport • Publicerad 12 juni 2012

– Jag kände mig inte redo, säger han.

Elmander gav beskedet till förbundskaptenen Erik Hamrén redan på söndagskvällen. Då tog Hamrén beslutet att satsa på Markus Rosenberg.

Annons

– Jag kände mig inte redo att starta en så stor och viktig match. Jag kände att jag hade behövt några fler träningspass i benen.

– Det var ett väldigt svårt beslut. Jag låg och tänkte mycket på det innan jag skulle ha snacket med Erik. Det var ett tufft beslut, men det kändes rätt. Det hade inte gynnat laget om jag hade startat. Tänk om jag inte hade hållit och få gå ut efter 20 minuter? Det hade inte varit så bra. Det är en trygghet för laget att ha någon som är frisk och inte är tveksam, säger Elmander som hoppade in och spelade de sista 20 minuterna på Olympiastadion.

Hur känns foten nu?

– Det gjorde ont när jag kom in, men man glömmer av det i vissa sekvenser. Det känns mer i vissa lägen.

Elmander tog smärtstillande tabletter. Efter onsdagens träning i Kontja-Zaspa lämnade han ett positivt besked.

Hamrén kommer inte att få samma besked en gång till.

– Jag är klar för spel, mer nu än inför Ukraina-matchen. Det lyste igenom att jag har matchovana men förhoppningsvis kommer det mer och mer. Det känner jag vid varje träning jag gör. Om jag spelar får Erik avgöra, säger Elmander.

Det är ingen chansning om du spelar från start mot England?

– Nej, det ska det inte vara. Det kändes bra när jag kom in i matchen. Det ska inte vara någon chansning och Leif (Swärd, landslagsläkaren) säger att det inte ska vara det.

Elmander grämde sig länge över den missade kvitteringschansen i slutet. Framspelad av Zlatan Ibrahimovic gick skottet tätt utanför.

Annons

– Jag tror att det var allt från varför slog jag den inte med högern, varför släppte jag den inte till "Chippen", varför tog jag i...

– Så är det. Jag kan inte säga mer än att det var för dåligt. Men det var matchovana. Hade jag inte varit borta så länge hade den nog suttit.

Känsla när du kom in?

– Att vi skulle ta det. Vi var på gång. Vi hade några riktigt bra chanser. Jag tyckte att vi hade matchen under kontroll, ändå spelade vi bort den.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons