Elm på väg tillbaka till Kalmar

Sport Artikeln publicerades

David Elm värvades in till Elfsborg i början av 2011 framför ögonen på den allsvenska konkurrenten Kalmar. Prislappen ryktades ligga på runt fem miljoner kronor. Två år senare rycker Kalmar återigen i Elm.

– Vi är intresserade och har varit intresserade av David länge, säger Kalmars sportchef Svante Samuelsson till BT.

Stefan Andreasson förnekar att någon flytt är aktuell i dagsläget. Men Elfsborgs sportchef är inte förvånad över att Elm tittar på andra alternativ.

– Vi har en bred trupp och vissa får sitta på läktaren, då är det inte konstigt att vissa spelare börjar fundera på om de har en framtid här. Det är lite så det är nu, säger Andreasson.

Efter två positiva år i Elfsborg, med SM-guldet i fjol som höjdpunkt, har Elm tappat sin plats i laget i år. Även målproduktionen har dalat, från sju mål 2011 och fem mål i fjol har han inte hittat nätet en enda gång i år. Under säsongen har den 191 centimeter långe anfallaren bara spelat åtta allsvenska matcher, ingen från start.

– Det är inte optimalt. Inte för någon spelare. Jag behöver matcher, kan jag inte få det här så får man se sig om efter andra alternativ, säger David Elm själv.

– Jag har inte startat en match i år, och vi är 16 omgångar in i allsvenskan. Det är ingen bra situation.

David Elm, som har kontrakt med Elfsborg till 2015, hade en skadefylld försäsong.

– Men sedan hade jag inga problem på många omgångar, så det är inte bara där problemet ligger, säger Elm.

– Klart att det känns jobbigt, det ska jag inte sticka under stol med. Men jag får försöka kämpa på. Får jag någon möjlighet så får jag ta den.

I gårdagens kvalmatch till Champions League skulle Elm ha startat på topp bredvid James Keene. Men de återkommande ryggproblemen stoppade anfallaren från att göra tävlingsdebut från start den här säsongen i matchen mot FC Daugava.

– Det hade varit viktigt att få en match. Men ryggen stoppade, det är samma skada som det har varit de senaste veckorna. Det brukar vara som mest jobbigt när man suttit länge i buss och sovit i en dålig säng. Det har jag gjort här. Förhoppningsvis kan jag vara tillbaka snart.

Om han kommer tillbaka till Kalmar återstår att se. Intresset finns, men enligt Svante Samuelsson pågår det inga förhandlingar i nuläget. Men han tillägger att diskussioner har förts.

– Vi har en bra dialog. Elfsborg vet om vårt intresse?