Elfsborgstalang får lärlingskontrakt

Fotboll Artikeln publicerades
Arian Kabashi gratuleras av Oscar Iglicar efter ett mål i Elfsborgs U21-lag.
Foto:Jan Pettersson
Arian Kabashi gratuleras av Oscar Iglicar efter ett mål i Elfsborgs U21-lag.

Elfsborgs forwardstalang Arian Kabashi, 19, har skrivit på ett lärlingskontrakt med A-truppen, som börjar gälla vid årsskiftet.

Samtidigt öppnar 19-åringen för landslagsspel i Kosovo.

Under fredagen kom uppgifter från medier i Kosovo kring att Elfsborgstalangen Kabashi, som bland annat gjorde mål mot Real Madrid i Uefa Youth League i vintras, bestämt sig för att representera Kosovo i landslagssammanhang.

Men när BT når 19-åringen dementerar han uppgifterna.

– Det stämmer inte. Däremot ringde en journalist för att få veta hur jag ställer mig, och jag sa att jag tycker om både Sverige och Kosovo och inte utesluter något av länderna, säger Kabashi.

Nyligen meddelade ex-elfsborgaren Arber Zeneli att han väljer bort spel i svenska landslagen för att i stället prioritera just Kosovo.

Arian Kabashi har varit med på blågult landslagsläger tre gånger, senast i januari i år, och har blivit kallad en fjärde.

– Jag tänker inte så mycket på landslag nu, jag behöver inte ta något sådant beslut än på länge. Jag fokuserar på Elfsborg.

Och Boråsklubben tror uppenbarligen på anfallstalangen från Bollebygd. Nyligen skrev han på ett lärlingskontrakt med A-truppen som börjar gälla vid årsskiftet.

– Det är upp till mig själv att prestera tillräckligt bra för att få chansen i A-laget, säger han.