Elfsborgs premiärkross - femetta mot Kalmar

FOTBOLL Artikeln publicerades
Foto:Patric Söderström/TT

Elfsborg vände underläge - och det med besked. Under andra halvlek gjorde man fem mål.

– Vi fick bra utdelning i dag, det är bara att tacka och ta emot, säger tvåmålsskytten Daniel Gustavsson, till C More.

Elfsborg stod för en fin insats när man pulveriserade Kalmar i andra halvleken av sin allsvenska premiär. Per Frick inledde målskyttet innan Daniel Gustavsson och Issam Jebali blev tvåmålsskyttar. Men Kalmar tog ledningen - genom Romario på straff.

– Jag tyckte att vi hade haft ett hyfsat spel ändå, säger Daniel Gustavsson till C More efter matchen. Det var längesedan inte vi gjorde mål, så jag var nästan säker på att vi skulle göra minst ett.

Gustavssons båda mål såg nästan likadana ut. Han löpte i djupled och kom fri innan han rundade Kalmars målvakt Ole Söderberg.

– Han är stor men inte lika snabb i sidled, så jag försökte utnyttja det, säger Gustavsson. Skönt att få utdelning, det gick ju sådär förra säsongen. Extra skönt att det kom tidigt på säsongen. Men jag har inte varit orolig, jag började bra de två senaste åren. Hösten var en anpassningsperiod, jag har trott på mig själv hela tiden.

Kalmars tränare Peter Swärd var av förklarliga skäl missnöjd efteråt.

– Det var en stor besvikelse och en usel insats, säger han till C More. Det får inte hända. Vi är alldeles för dåliga inför vår hemmapublik. Under all kritik.