Elfsborg kryssade mot Kalmar

– Sjöberg målade i comebacken

Sport Artikeln publicerades

Tack för visat intresse. Läs mer om matchen i söndagens BT.

90)Slut. Direkt efter nedsläpp på grund av den nyss nämnda situationen blåses matchen av. Den slutar 1–1. Elfsborg låg närmast segern men Kalmar var farliga i sina omställningar.

90)Bråk mellan Elfsborgs målvakt Ante Covic och Kalmars brasse Ricardo Santos. Jag ser inte upprinnelsen till bråket men sedan tar Covic tag kring Santos hals/nack, varpå brassen svarar med ett slag mot ansiktet. Undertecknad är dock osäker på om slaget träffar, jag tror inte det. Domare och övriga spelare skyndar till situationen och lugnar ner. Främst är det Covic som är upprörd. Båda spelarna varnas för situationen.

90)Lite tumult efter frisparken men Elfsborg reder ut situationen.

90)Kalmar får frispark i vänsterläge, ungefär 30–35 meter från Elfsborgs mål.

90)Sekunder återstår tills klockan slår full tid. Tveksamt om domare Mattsson lägger till någon tid alls – det är inte särskilt vanligt i träningsmatcher.

89)Stefan Ishizaki står offside – dagens första avvinkning(!) – när en långboll från Denni Avdic kommer mot honom.

88)Återstår att se huruvida lagen vill och kan satsa framåt i slutet. Hur viktigt är det med en seger?

87)Denni Avdic får gult kort på grund av protester.

85)Ofarlig hörna.

85)Kalmar får sin andra hörna under matchen. 12–2 i den statistiken nu.

85) Trippelbyte, Kalmar.Ut går Daniel Mendes, Emin Nouri och Abiola Dauda. In istället: Ricardo Santos, Markus Thorbjörnsson och Jimmie Augustsson.

84)Ofarlig hörna.

83)Fin aktion av Daniel Nordmark som med en tvåfotsfint tar sig förbi två spelare på vänsterkanten. Han passar sedan in bollen till Denni Avdic som drar på ett tungt skott vilket Berisha gör en riktigt bra räddning på. Tolfte hörnan för Elfsborg.

82)Anders Svensson testar skott från 20 meter. Bollen touchar på en röd spelare och går till hörna – även den ofarlig.

81)Hörnan nickas undan.

81)Mathias Florén sätter en perfekt markpassning till Fredrik Berglund, vars skott täcks till hörna.

80)Daryl Smylie var det som utgick när Ålander kom in för fyra minuter sedan.

79)Elfsborg satsar på ett rent 4–4–2-system i slutet för att nå seger. James Keene och Fredrik Berglund spelar bredvid varandra i anfallet, ska bli intressant att se vad de kan göra. Att Keene är i toppform vet vi redan, och Berglund har imponerat i dag. Vad kan de två anfallarna uträtta tillsammans?

76)Kalmar bytte även in Stefan Ålander.Osäker på vem som gick ut, ber om att få återkomma med det.

76) Byte, Kalmar:Ut: Marcus Lindbergin: Joachim Lantz.

76) Byte, Elfsborg.Ut: Amadou Jawo. In: James Keene.

75) James Keene, som gjorde tre mål mot Malmö FF i onsdags (3–1-seger för Elfsborg), är på väg in.

74) Dagens publiksiffra: 549.

72)Nordmark ser ut att ta den vänstra mittfältspositionen. Johan Karlsson går in som mittback med Daniel Mobaeck som högerback. Avdic tar Mobaecks tidigare position som defensiv mittfältare bredvid Anders Svensson.

71)Byte, Elfsborg. Ut: Emir Bajrami och Anders Wikström. In: Denni Avdic och Daniel Nordmark.

70)Småkul händelse utanför spelet: När bollen rinner ut över sidlinjen springer Mathias Florén för att hämta den. Han få klättra över 1–1,5 meter höga snövallar för att hitta bollen – och sedan samma väg tillbaka. Lite annat mot i allsvenskan där "bollkallar" sköter det.

69)Nordmark och Avdic på väg in.

68)Oj, det var ingen lyckad frispark av Eriksson. Skottet går sisådär 10 meter utanför målet – och lika mycket över det samma.

67)Anders Svensson varnas. Bra frisparksläge för Kalmar från 20 meters avstånd. Nyblivne landslagsmannen Tobias Eriksson vid bollen.

65)Fredrik Berglund kommer fram längs vänsterkanten. Fin löpning av Byttorpsonen och genomskäraren från Amadou Jawo är perfekt. "Bella" försöker chippa bollen med vänsterfoten över Berisha, men Kalmarkeepern når bollen precis med fingertopparna.

64)Nu är matchens båda målskyttar utbytta. Dags för någon annan att kliva fram, alltså.

63)Elfsborgs första byte är ett faktum. Johan Sjöbergfick en dryg timme i sin comeback, nu ersätts han av Briar Faraj.

58)Berisha kommer ut fint på Elfsborgshörnan. Kalmars burväktare når högst och greppar bollen – bra målvaktsspel.

58)Emir Bajrami kommer runt på vänsterkanten för andra gången på kort stund. Han skjuter och skottet täcks till Elfsborgs sjunde hörna.

56)Mina förhoppningar besannades, nu är det bättre fart igen! Fredrik Berglund får bollen felvänd i straffområdet men lyckas vända om och skjuta ett hårt skott som går en dryg decimeter ovanför ribban.

55)Bra chans för Elfsborg. Anders Svensson hittar Fredrik Berglund som bara lättar bollen snett bakåt till Emir Bajrami. Yttern skjuter ett bra, lågt skott som Berisha gör en fin räddning på. Kalmarkeepern har sedan lite tur när hans retur studsar på sin egen fot och tillbaka in i händerna när han ligger ner. Amadou Jawo kom rusande mot mål och hade – om inte Berisha hade fångat in bollen – kunnat raka in den i öppen målbur.

54)Ganska ointressant inledning på den andra halvleken. Många inkast och ganska dåligt spel just nu. Hoppas att det blir bättre fart och klass fortsättningsvis – första halvleken var mer än godkänd rent spelmässigt.

49)Anders Wikström landar illa efter en luftduell med nyikomne Marcel Sacramento. Kalmarspelaren varnas – men undertecknad är osäker på om det är på grund av tacklingen eller för att han sköt iväg bollen efter att domare Mattsson blåst av spelet.

46)Kalmar har gjort två byten i paus. Sacramento har kommit in istället för målskytten Jael. Även Paulus Arajuuri har kommit in istället för Tobias Carlsson. Elfsborg spelar med samma lag som i första halvleken.

46)Andra halvlek är igång.

---

45+1)...och där blåses första halvlek av. Skönt för Elfsborg att få in kvitteringen före paus – det är psykologiskt viktigt. Skönt också för Johan Sjöberg som gjorde kvitteringsmålet.

45) MÅÅÅL!Elfsborg kvitterar till 1–1 efter en kort hörna. Ishizaki lade bollen till Johan Karlsson som slog ett inlägg in mot straffområdet. Högst i nickduellerna nådde Johan Sjöberg, och bollen sitter otagbart bakom Berisha. Vilken comeback för Sjöberg!

44)Jawo skjuter ett nytt skott – som räddas till hörna.

43)Nära kvittering! Anders Svensson till Mathias Florén, som lyfter bollen mot Stefan Ishizaki. "Ishi" nickar fint ner bollen till Amadou Jawo som klipper till direkt, ungefär från straffpunkten. Skottet går mindre än en decimeter utanför den högra stolpen.

42)Hörna för Elfsborg. Stefan Ishizaki slår – så klart – hörnan. Den här gången nickas den undan av ett Kalmarhuvud.

41)Dauda försöker hitta Mendes med en genomskärare. Det går inte bra – och bollen rinner ut till inspark för Elfsborg.

39)Elfsborg har de senaste minuterna slagit bort fler passningar än vad vi är vana vid att se de gula göra.

37)Johan Sjöberg gör alltså comeback i dag efter sin skadefrånvaro. Sjöberg är omåttligt populär hos Elfsborgs supportrar och de sjunger just nu hans namn. Återstår att se om han lever upp till förväntningarna. Nu när Lucic och Andersson saknas på grund av sjukdom och skada finns chansen för Sjöberg att glänsa.

32)Abiola Dauda tacklas av Anders Svensson och Johan Sjöberg. Anfallaren får frispark – och elfsborgarna protesterar mot domslutet.

29)Då var det dags för en ny chans för Berglund, som imponerat med sina löpningar och bollmottagningar, men som inte fått till avslutningarna helt ännu. Den här gången är det ett inlägg från Mobaeck som Bella nickar mot mål. Och åter igen är det Marcus Lindberg som står på rätt position för Kalmar. Lindberg har näst intill räddat tre eventuella mål från "Bella" nu.

26)Stefan Ishizaki har gått över på vänsterkanten och driver inåt i banan med bollen. Istället för att skjuta spelar han en bra passning till Emir Bajrami på högerkanten som skjuter/chippar bollen mot Fredrik Berglund. Åter igen står Marcus Lindberg precis framför mållinjen och rensar bollen till hörna.

22)Ny Elfsborgsmöjlighet, en av de farligaste i matchen. Anders Svensson trampar igenom och drar på en chip mot den delen av Kalmars mål. Berisha – Kalmarkeepern som inlett matchen på ett övertygande sätt – stöter bort bollen och där kommer Fredrik Berglund och skjuter bollen förbi Berisha. Marcus Lindberg står på mållinjen och rensar "Bellas" skott.

21)Frisparken skjuts mot det högra krysset men Berisha gör en bra räddning. Bollen går över kortlinjen till en Elfsborgshörna – som blir resultatlös.

21)Frispark Elfsborg tätt utanför straffområdet i vänsterläge. Stefan Ishizaki kan antingen skjuta eller slå inlägg mot många Elfsborg inne i boxen.

19) MÅÅÅL!Kalmar tar ledningen genom nye brassen Jael. Han slår in bollen på straff efter att Anders Wikström enligt domaren Tobias Mattsson varit för brysk i en duell.

16)Johan Karlsson gör ett bra hemåtjobb när Elfsborg tappar bollen. Han stjäl bollen från Daryl Smylie och Elfsborg kan åter anfalla.

14)Fantastisk crossboll från Anders Svensson ut till Stefan Ishizaki på högerkanten. Den sistnämnde tar ner bollen och efter ett väggspel, som inte såg ut att vara menat som ett sådant, med Mobaeck, skjuter "Ishi" ett distansskott som går över Kalmars målbur.

13)Om exakt en månad möts de här två lagen i allsvenskan. I dag får vi ännu en hint om var lagen står gentemot varandra.

12)Jawo får bollen rättvänd på mittplan och avancerar långt innan han – några meter utanför Kalmars straffområde – skjuter ett skott som blir misslyckat. Etrit Berisha tar emot skottet med foten – vilket vittnar om kraften (eller snarare bristen på den samma) på skottet.

11)Drygt tio minuter är spelade och matchen har fått en väntad start: Elfsborg för spelet medan Kalmar riktar in sig på försvar. Gästerna är hela tiden redo att kontra snabbt när Elfsborg tappar boll.

8)Ante Covic räddar en halvstressad situation genom att slå iväg bollen långt med sin vänsterfot.

5)Nära Elfsborgsmål! Emir Bajrami slår en tunnel på Emin Nouri och tar sig in i straffområdet. Inspelet når Fredrik Berglund, som tar en bra löpning mot den första stolpen. Styrningen från "Bella" går tätt utanför Berishas stolpe. Bra anfall av Elfsborg.

4)"Ishi" slår själv hörnan – som blir resultatlös.

3)Bajrami kommer centralt med bollen i hög fart, spelar ut bollen på Ishizaki som försöker slå ett lågt inlägg. Bollen täcks av Marcus Lindberg till hörna.

1)Elfsborg spelar följande lag: Ante Covic – Johan Karlsson, Anders Wikström, Johan Sjöberg, Mathias Florén – Anders Svensson, Daniel Mobaeck – Stefan Ishizaki, Amadou Jawo, Emir Bajrami – Fredrik Berglund.

1)Matchen är igång!

---

Matchen startar 15.00 och du kan – precis som vanligt – följa den här på bt.se.

Elfsborg mötte Kalmar den 11 februari. Då på spansk mark – i Copa del Sol. Boråslaget gick segrande ur den striden med 3–1, och det återstår att se om de kan upprepa den bedriften i dag.

Kalmar kommer till spel utan tre av sina fyra målvakter. Saknas gör förstekeepern Petter Wastå, reserven Zlatan Azinovic samt spetsgruppens danske burväktare Sebastian Feddersen, 18. KFF ställer Etrit Berisha i målet.

– Vi gjorde en bra match senast och vann klart. Det är viktigt för oss att fortsätta ha ett mentalt övertag på Kalmar, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

– Vi har jobbat hårt med att snabbt vinna tillbaka bollen när vi förlorat den. Det är den enskilda specifika företeelsen som leder till flest mål.

– Vi har gjort ganska många forwardsmål i år och det beror på att vår forward har fått mer hjälp där framme, säger Haglund.

Tack för visat intresse. Läs mer om matchen i söndagens BT.

90)Slut. Direkt efter nedsläpp på grund av den nyss nämnda situationen blåses matchen av. Den slutar 1–1. Elfsborg låg närmast segern men Kalmar var farliga i sina omställningar.

90)Bråk mellan Elfsborgs målvakt Ante Covic och Kalmars brasse Ricardo Santos. Jag ser inte upprinnelsen till bråket men sedan tar Covic tag kring Santos hals/nack, varpå brassen svarar med ett slag mot ansiktet. Undertecknad är dock osäker på om slaget träffar, jag tror inte det. Domare och övriga spelare skyndar till situationen och lugnar ner. Främst är det Covic som är upprörd. Båda spelarna varnas för situationen.

90)Lite tumult efter frisparken men Elfsborg reder ut situationen.

90)Kalmar får frispark i vänsterläge, ungefär 30–35 meter från Elfsborgs mål.

90)Sekunder återstår tills klockan slår full tid. Tveksamt om domare Mattsson lägger till någon tid alls – det är inte särskilt vanligt i träningsmatcher.

89)Stefan Ishizaki står offside – dagens första avvinkning(!) – när en långboll från Denni Avdic kommer mot honom.

88)Återstår att se huruvida lagen vill och kan satsa framåt i slutet. Hur viktigt är det med en seger?

87)Denni Avdic får gult kort på grund av protester.

85)Ofarlig hörna.

85)Kalmar får sin andra hörna under matchen. 12–2 i den statistiken nu.

85) Trippelbyte, Kalmar.Ut går Daniel Mendes, Emin Nouri och Abiola Dauda. In istället: Ricardo Santos, Markus Thorbjörnsson och Jimmie Augustsson.

84)Ofarlig hörna.

83)Fin aktion av Daniel Nordmark som med en tvåfotsfint tar sig förbi två spelare på vänsterkanten. Han passar sedan in bollen till Denni Avdic som drar på ett tungt skott vilket Berisha gör en riktigt bra räddning på. Tolfte hörnan för Elfsborg.

82)Anders Svensson testar skott från 20 meter. Bollen touchar på en röd spelare och går till hörna – även den ofarlig.

81)Hörnan nickas undan.

81)Mathias Florén sätter en perfekt markpassning till Fredrik Berglund, vars skott täcks till hörna.

80)Daryl Smylie var det som utgick när Ålander kom in för fyra minuter sedan.

79)Elfsborg satsar på ett rent 4–4–2-system i slutet för att nå seger. James Keene och Fredrik Berglund spelar bredvid varandra i anfallet, ska bli intressant att se vad de kan göra. Att Keene är i toppform vet vi redan, och Berglund har imponerat i dag. Vad kan de två anfallarna uträtta tillsammans?

76)Kalmar bytte även in Stefan Ålander.Osäker på vem som gick ut, ber om att få återkomma med det.

76) Byte, Kalmar:Ut: Marcus Lindbergin: Joachim Lantz.

76) Byte, Elfsborg.Ut: Amadou Jawo. In: James Keene.

75) James Keene, som gjorde tre mål mot Malmö FF i onsdags (3–1-seger för Elfsborg), är på väg in.

74) Dagens publiksiffra: 549.

72)Nordmark ser ut att ta den vänstra mittfältspositionen. Johan Karlsson går in som mittback med Daniel Mobaeck som högerback. Avdic tar Mobaecks tidigare position som defensiv mittfältare bredvid Anders Svensson.

71)Byte, Elfsborg. Ut: Emir Bajrami och Anders Wikström. In: Denni Avdic och Daniel Nordmark.

70)Småkul händelse utanför spelet: När bollen rinner ut över sidlinjen springer Mathias Florén för att hämta den. Han få klättra över 1–1,5 meter höga snövallar för att hitta bollen – och sedan samma väg tillbaka. Lite annat mot i allsvenskan där "bollkallar" sköter det.

69)Nordmark och Avdic på väg in.

68)Oj, det var ingen lyckad frispark av Eriksson. Skottet går sisådär 10 meter utanför målet – och lika mycket över det samma.

67)Anders Svensson varnas. Bra frisparksläge för Kalmar från 20 meters avstånd. Nyblivne landslagsmannen Tobias Eriksson vid bollen.

65)Fredrik Berglund kommer fram längs vänsterkanten. Fin löpning av Byttorpsonen och genomskäraren från Amadou Jawo är perfekt. "Bella" försöker chippa bollen med vänsterfoten över Berisha, men Kalmarkeepern når bollen precis med fingertopparna.

64)Nu är matchens båda målskyttar utbytta. Dags för någon annan att kliva fram, alltså.

63)Elfsborgs första byte är ett faktum. Johan Sjöbergfick en dryg timme i sin comeback, nu ersätts han av Briar Faraj.

58)Berisha kommer ut fint på Elfsborgshörnan. Kalmars burväktare når högst och greppar bollen – bra målvaktsspel.

58)Emir Bajrami kommer runt på vänsterkanten för andra gången på kort stund. Han skjuter och skottet täcks till Elfsborgs sjunde hörna.

56)Mina förhoppningar besannades, nu är det bättre fart igen! Fredrik Berglund får bollen felvänd i straffområdet men lyckas vända om och skjuta ett hårt skott som går en dryg decimeter ovanför ribban.

55)Bra chans för Elfsborg. Anders Svensson hittar Fredrik Berglund som bara lättar bollen snett bakåt till Emir Bajrami. Yttern skjuter ett bra, lågt skott som Berisha gör en fin räddning på. Kalmarkeepern har sedan lite tur när hans retur studsar på sin egen fot och tillbaka in i händerna när han ligger ner. Amadou Jawo kom rusande mot mål och hade – om inte Berisha hade fångat in bollen – kunnat raka in den i öppen målbur.

54)Ganska ointressant inledning på den andra halvleken. Många inkast och ganska dåligt spel just nu. Hoppas att det blir bättre fart och klass fortsättningsvis – första halvleken var mer än godkänd rent spelmässigt.

49)Anders Wikström landar illa efter en luftduell med nyikomne Marcel Sacramento. Kalmarspelaren varnas – men undertecknad är osäker på om det är på grund av tacklingen eller för att han sköt iväg bollen efter att domare Mattsson blåst av spelet.

46)Kalmar har gjort två byten i paus. Sacramento har kommit in istället för målskytten Jael. Även Paulus Arajuuri har kommit in istället för Tobias Carlsson. Elfsborg spelar med samma lag som i första halvleken.

46)Andra halvlek är igång.

---

45+1)...och där blåses första halvlek av. Skönt för Elfsborg att få in kvitteringen före paus – det är psykologiskt viktigt. Skönt också för Johan Sjöberg som gjorde kvitteringsmålet.

45) MÅÅÅL!Elfsborg kvitterar till 1–1 efter en kort hörna. Ishizaki lade bollen till Johan Karlsson som slog ett inlägg in mot straffområdet. Högst i nickduellerna nådde Johan Sjöberg, och bollen sitter otagbart bakom Berisha. Vilken comeback för Sjöberg!

44)Jawo skjuter ett nytt skott – som räddas till hörna.

43)Nära kvittering! Anders Svensson till Mathias Florén, som lyfter bollen mot Stefan Ishizaki. "Ishi" nickar fint ner bollen till Amadou Jawo som klipper till direkt, ungefär från straffpunkten. Skottet går mindre än en decimeter utanför den högra stolpen.

42)Hörna för Elfsborg. Stefan Ishizaki slår – så klart – hörnan. Den här gången nickas den undan av ett Kalmarhuvud.

41)Dauda försöker hitta Mendes med en genomskärare. Det går inte bra – och bollen rinner ut till inspark för Elfsborg.

39)Elfsborg har de senaste minuterna slagit bort fler passningar än vad vi är vana vid att se de gula göra.

37)Johan Sjöberg gör alltså comeback i dag efter sin skadefrånvaro. Sjöberg är omåttligt populär hos Elfsborgs supportrar och de sjunger just nu hans namn. Återstår att se om han lever upp till förväntningarna. Nu när Lucic och Andersson saknas på grund av sjukdom och skada finns chansen för Sjöberg att glänsa.

32)Abiola Dauda tacklas av Anders Svensson och Johan Sjöberg. Anfallaren får frispark – och elfsborgarna protesterar mot domslutet.

29)Då var det dags för en ny chans för Berglund, som imponerat med sina löpningar och bollmottagningar, men som inte fått till avslutningarna helt ännu. Den här gången är det ett inlägg från Mobaeck som Bella nickar mot mål. Och åter igen är det Marcus Lindberg som står på rätt position för Kalmar. Lindberg har näst intill räddat tre eventuella mål från "Bella" nu.

26)Stefan Ishizaki har gått över på vänsterkanten och driver inåt i banan med bollen. Istället för att skjuta spelar han en bra passning till Emir Bajrami på högerkanten som skjuter/chippar bollen mot Fredrik Berglund. Åter igen står Marcus Lindberg precis framför mållinjen och rensar bollen till hörna.

22)Ny Elfsborgsmöjlighet, en av de farligaste i matchen. Anders Svensson trampar igenom och drar på en chip mot den delen av Kalmars mål. Berisha – Kalmarkeepern som inlett matchen på ett övertygande sätt – stöter bort bollen och där kommer Fredrik Berglund och skjuter bollen förbi Berisha. Marcus Lindberg står på mållinjen och rensar "Bellas" skott.

21)Frisparken skjuts mot det högra krysset men Berisha gör en bra räddning. Bollen går över kortlinjen till en Elfsborgshörna – som blir resultatlös.

21)Frispark Elfsborg tätt utanför straffområdet i vänsterläge. Stefan Ishizaki kan antingen skjuta eller slå inlägg mot många Elfsborg inne i boxen.

19) MÅÅÅL!Kalmar tar ledningen genom nye brassen Jael. Han slår in bollen på straff efter att Anders Wikström enligt domaren Tobias Mattsson varit för brysk i en duell.

16)Johan Karlsson gör ett bra hemåtjobb när Elfsborg tappar bollen. Han stjäl bollen från Daryl Smylie och Elfsborg kan åter anfalla.

14)Fantastisk crossboll från Anders Svensson ut till Stefan Ishizaki på högerkanten. Den sistnämnde tar ner bollen och efter ett väggspel, som inte såg ut att vara menat som ett sådant, med Mobaeck, skjuter "Ishi" ett distansskott som går över Kalmars målbur.

13)Om exakt en månad möts de här två lagen i allsvenskan. I dag får vi ännu en hint om var lagen står gentemot varandra.

12)Jawo får bollen rättvänd på mittplan och avancerar långt innan han – några meter utanför Kalmars straffområde – skjuter ett skott som blir misslyckat. Etrit Berisha tar emot skottet med foten – vilket vittnar om kraften (eller snarare bristen på den samma) på skottet.

11)Drygt tio minuter är spelade och matchen har fått en väntad start: Elfsborg för spelet medan Kalmar riktar in sig på försvar. Gästerna är hela tiden redo att kontra snabbt när Elfsborg tappar boll.

8)Ante Covic räddar en halvstressad situation genom att slå iväg bollen långt med sin vänsterfot.

5)Nära Elfsborgsmål! Emir Bajrami slår en tunnel på Emin Nouri och tar sig in i straffområdet. Inspelet når Fredrik Berglund, som tar en bra löpning mot den första stolpen. Styrningen från "Bella" går tätt utanför Berishas stolpe. Bra anfall av Elfsborg.

4)"Ishi" slår själv hörnan – som blir resultatlös.

3)Bajrami kommer centralt med bollen i hög fart, spelar ut bollen på Ishizaki som försöker slå ett lågt inlägg. Bollen täcks av Marcus Lindberg till hörna.

1)Elfsborg spelar följande lag: Ante Covic – Johan Karlsson, Anders Wikström, Johan Sjöberg, Mathias Florén – Anders Svensson, Daniel Mobaeck – Stefan Ishizaki, Amadou Jawo, Emir Bajrami – Fredrik Berglund.

1)Matchen är igång!

---

Matchen startar 15.00 och du kan – precis som vanligt – följa den här på bt.se.

Elfsborg mötte Kalmar den 11 februari. Då på spansk mark – i Copa del Sol. Boråslaget gick segrande ur den striden med 3–1, och det återstår att se om de kan upprepa den bedriften i dag.

Kalmar kommer till spel utan tre av sina fyra målvakter. Saknas gör förstekeepern Petter Wastå, reserven Zlatan Azinovic samt spetsgruppens danske burväktare Sebastian Feddersen, 18. KFF ställer Etrit Berisha i målet.

– Vi gjorde en bra match senast och vann klart. Det är viktigt för oss att fortsätta ha ett mentalt övertag på Kalmar, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

– Vi har jobbat hårt med att snabbt vinna tillbaka bollen när vi förlorat den. Det är den enskilda specifika företeelsen som leder till flest mål.

– Vi har gjort ganska många forwardsmål i år och det beror på att vår forward har fått mer hjälp där framme, säger Haglund.