De tar över som nya tränare i Elfsborg

Fotboll Artikeln publicerades

Som BT tidigare berättat om blir det tränartrion Jimmy Thelin, Tobias Linderoth och Miguel Beas som leder Elfsborg de kommande tre åren.

– Det känns fantastiskt att få den stora äran att träna en så fin och anrik förening som IF Elfsborg, säger Thelin.

I samband med onsdagens medlemsmöte på Högskolan i Borås presenterade Elfsborg det nya tränarteamet.

Från Jönköpings Södra hämtas den nye managern Jimmy Thelin, 39, och den ena assisterande tränaren i form av Miguel Beas. Kontakten med Smålandsklubben togs redan i augusti och på grund av tabelläget och sedermera kvalspelet för Jönköpings Södra drog förhandlingarna med den nya managern ut på tiden. Men i dag kunde han presenteras som ny huvudansvarig i Elfsborg.

– Det känns fantastiskt att få den stora äran att träna en så fin och anrik förening som IF Elfsborg. Det är väldigt trevligt att få vara här och en ära att få komma till ert hem som kommer att bli mitt hem, säger den nya Elfsborgsmanagern.

Vad för förändringar detta tränarbyte kommer att innebära för Elfsborgs spel ville Thelin inte gå in på under presskonferensen.

– Varje tränare har sin idé, det viktiga nu är att lära känna spelarna och bygga en kultur mellan oss. Sedan kommer ni få se under resans gång och kommer att bli tydligt under januari och ni får följa med på resan så avslöjar vi inte allt nu, säger han vid presskonferensen.

Den andra tränaren, och tredje och sista delen av tränarteamet, hämtas in från den egna leden där Tobias Linderoth plockas upp från sin roll som ungdomstränare.

– Det går inte att frångå att nämna Tobias. Vi har en rätt trevlig historia ihop, inte minst att ha haft hans farsa som tränare och att man fick vara med i början av hans fantastiska karriär, säger sportchefen Stefan Andreasson.

Det bekräftades även att Janne Mian tar över ansvaret för U-truppen och blir tränare för U19 och U21.