Elfsborg slog Eskilstuna - andra raka segern

Fotboll Artikeln publicerades

Elfsborg imponerade inte.

Men vann borta mot Eskilstuna med 3-2.

Nu har laget två raka segrar.

– Att få åka hem med trean är fantastiskt skönt, säger Samuel Holmén.

Han utvecklar:

– Det var tufft, men jag tycker ändå att vi spelar hyfsat och att vi visar moral med tanke på situationen vi har varit i, hamnar i underläge tidigt och kämpar oss tillbaka, säger Samuel Holmén, spelare i Elfsborg till C More.

Elfsborg fick en kalldusch direkt i den andra minuten. Ferid Ali höll sig framme i straffområdet och nickade ostört in 1-0.

I minut 26 kvitterade Elfsborg. Issam Jebali tryckte in 1-1 genom en hård halvvolley. De hade därefter sina chanser att ta ledningen, men det var fortsatt oavgjort i halvtid.

Det var först i minut 59 som vändningen inleddes. Elfsborg fick en frispark strax utanför straffområdet – och Jebali skruvade in den i mål, otagbart för målvakten.

Elva minuter senare kom ett överraskande mål från hemmalaget. Omeje avlossade ett hårt skott, långt utifrån, som seglade in bakom Kevin Stuhr Ellegaard till 2-2.

Det gulsvarta Boråslaget replikerade dock fort. Viktor Prodell hittade nätet med ett skott bara minuten efter AFC Eskilstunas kvitteringsmål.

3-2 blev också slutresultatet.

Elfsborg ändrade om i positionerna inför matchen och hade ett annat typ av spel.

– Det var intressant att ha Issam (Jebali) på kanten. Han smyger omkring lite överallt när vi har bollen, det är svårt att försvara mot honom. Jag tycker det såg okej ut.

I och med segern ligger Elfsborg sjua i tabellen. Två matcher återstår av säsongen.

– Vi vill avsluta med någonting positivt. Vi har två vinster i rad. Vi har väldigt mycket att förbättra, men vi kan ta med oss bra saker från den här matchen och bygga vidare på det till nästa match och nästa säsong, säger Holmén.

Artikeln uppdateras.