Elfsborg föll i premiären

Fotboll Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Rydén
Arkivbild.

En bra halvlek räckte inte. Elfsborg föll i seriepremiären mot Malmö på Borås Arena.

I den 22:a minuten av seriepremiären för Elfsborgs U21-lag drällde målvakten Tim Rönning med bollen, som hamnade hos en Malmöforward bara några meter från målet. 0-1 var ett faktum och målet blev matchavgörande.

– Första halvlek var vi inte alls bra. Vi ville spela kort men Malmö läste det bra och kunde sätta press på oss, säger Tobias Linderoth, tränare i Elfsborg.

Efter paus höjde sig hemmalaget och tog över matchen. Elfsborg skapade ett par bra lägen, det allra bästa kom med bara fem minuter kvar men Jesper Sandberg Hesselgren lyckades missa från nära håll.

– Jag är nöjd med den andra halvleken då vi spelade mer aggressivt och direkt. Vi lyckades dock inte sätta chanserna som borde ha gett oss minst ett kryss iallafall, tycker Linderoth efter hemmaförlusten.

Elfsborg–Malmö 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Tim Prica (22)

Elfsborg: Tim Rönning - Johannes Vedin, Tim Stålheden, Filip Schyberg, Mattias Özgün - Anton Thorsson, Nattnael Zerai (Prince Isaac Kouame, 67), Joakim Engström, Eduart Ijjazi - Jesper Sandberg Hesselgren, Marokhy Ndione (Aleksandar Ceganjac, 74)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.