Annons

Efter förlusten mot Elfsborg –tränaren får lämna

Duon Azrudin Valentic och Amir Azrafshan lämnar sina tränaruppdrag för allsvenska nykomlingen Dalkurd efter förlusten mot Elfsborg.
Fotboll • Publicerad 25 maj 2018
Dalkurds tränare Azrudin Valentic.
Dalkurds tränare Azrudin Valentic.Foto: Mats Åstrand/TT

Huvudtränaren Valentic och assisterande tränaren Azrafshan lämnar med omedelbar verkan, uppger klubben.

"Tyvärr har inte våra prestationer på planen återspeglat resultaten och därför är jag och klubben överens om att gå skilda vägar", säger Valentic till Dalkurds webbplats.

Annons

Det har blivit förlust i de fem senaste matcherna, senast hemma mot Elfsborg (1–4) och laget ligger nu sist i allsvenskan med en seger och en oavgjord match efter tio omgångar.

"Vi är i en tuff situation, vi har inte fått poängen med oss och hamnat i en negativ trend, en trend vi nu ska vända så snabbt som möjligt. Vi har en match framför oss innan uppehållet där det gäller att få positiva signaler med oss in i vilan. Därefter blir det hårt arbete under uppehållet för att stå starkt rustade inför omstarten", säger klubbens sportchef Adil Kizil i ett uttalande.

Det är Kizil som tar över ansvaret för laget inför söndagens match mot Malmö FF.

Valentic kom till Dalkurd efter att bland annat ha varit assisterande tränare i Brommapojkarna under Olof Mellberg.

Dalkurd gör sin första säsong i den högsta serien och flyttade inför spelåret till Uppsala från Borlänge där föreningen haft sin bas tidigare. Hemmamatcherna tvingas laget dock spela i Gävle.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons