Dramat – här svimmar Djurgårdslegendaren inför tusentals

Ishockey Artikeln publicerades
Foto: Janerik Henriksson/TT

Djurgårdslegendaren Nichlas Falk föll plötsligt ihop när han höll sitt tacktal i samband med att hans tröja nummer 16 skulle pensioneras före SHL-matchen Djurgården–Färjestad.

Djurgårdslegendaren och Södertäljes tränare Nichlas Falk föll plötsligt ihop när han höll sitt tacktal i samband med att hans tröja nummer 16 skulle pensioneras inför SHL-matchen Djurgården–Färjestad.

Han slutförde ceremonin, kollapsade på nytt och fördes till sjukhus.

Ishockey

Det blev alldeles tyst bland oroliga åskådare på Hovet när Falk föll baklänges på den utrullade röda mattan på isen, men han fick hjälp, reste sig och sade kvickt:

– Oj, vilken youtube-grej!

Ceremonin avslutades sedan, men när allt var klart och han steg av isen föll han ihop på nytt. Han fick hjälp av medicinsk personal och kvicknade till på nytt, men fördes till sjukhus för vidare undersökning.

Foto: Janerik Henriksson/TT

– Det handlar om ett klassiskt blodtrycksfall. Jag har en hälsning från Nichlas att han mår bra, han är på väg i ambulans för att kolla upp det här, sade Djurgårdens lagläkare Bengt Gustafsson i en pausintervju.

Falk är Djurgårdens meste spelare genom tiderna med 751 matcher under 16 säsonger, 1995–2011.

Han har haft hektiska dagar den här veckan. Falk flyttades upp från assisterande till ansvarig tränare för hockeyallsvenska jumbolaget Södertälje i tisdags sedan Mats Waltin sparkats från tränarposten. I sin första match som ansvarig i onsdags borta mot topplaget Modo fick Falk en flygande start med seger, Södertäljes första i höst.

Södertälje spelar på nytt på fredagen mot Oskarshamn på hemmaplan.