Efter invigningstalen marscherade lagen in – till taktfasta applåder från publiken.
Sport • Publicerad 18 augusti 2012

Inför storpublik avgjorde sedan Anders Johansson enkronasmatchen.

Anders gjorde som pappa Magnus gjorde 1973.

– Det har jag fått höra honom säga, ler Johansson den yngre.

För nästa 40 år sedan blev Magnus Johansson matchvinnare genom att göra enda målet när den gamla planen invigdes. Nu kopierade sonen bedriften.

Dalstorp kopierade också matchen i Ulricehamn i våras när det precis som igår blev seger med 1–0.

– Skönt minst sagt. Chansmässigt var det absolut rättvist också, tycker matchvinnare Johansson.

Jimmy Arnesson slog en frispark med nio minuter kvar. Det blev retur och där kom Anders Johansson först på bollen och kunde slå in den.

Det gjorde han inför 1 733 personer. Nytt publikrekord för fotboll i Dalstorp. Klubbkassan stärktes därmed med sådär 300 000 kronor.

Stora pengar och tre nya poäng. Det var Dalstorps stora dag.

Den livaktiga föreningen visade sin styrka flera timmar innan derbyt satte igång. Det spelades ungdomsmatcher på varenda plan.

Massor av tjejer och killar i gult och svart visade sina färdigheter. Med den bredden på verksamheten är det inte konstigt att planbeståndet behövde ökas ut.

Tack vare välvilliga sponsorer och massor av frivilligt arbete kostade den läckra konstgräsplanen betydligt mindre än den annars skulle ha gjort.

Redan från början märktes det att båda lagen att de var ute efter segern. Trean och fyran i serien visade också att de hör hemma i de övre regionerna.

Ett par chanser var hade lagen i första halvlek, men ingen riktigt brännande het. 0-0 i paus var inte missvisande.

En kvart in i andra halvlek hade Jimmy Arnesson ett skott precis utanför Jesper Hallqvists vänstra stolpe.

Tio minuter senare hade Christian Magnusson ett fräsande skott som Hallqvist räddade till hörna. Adam Josefsson hade en nick strax därpå som inte var alls ofarlig.

Fast ännu närmare var sedan Johan Einarsson med ett ribbskott. Efter det kom så avgörandet.

Men Ulricehamn vek inte ner sig utan forcerade för en kvittering. Det var rörigt framför hemmamålvakten Jonatan Wennerberg mer än en gång i slutskedet.

Men Dalstorp hade å andra sidan ett par ordentlig möjlighet att öka på.

– En bra match, tycker Dalstorps tränare Lennart Josefsson.

– Den var jämn, säger hans kollega i Ulricehamn Fredrik Wigestål.

Men hemmalaget var mer på hugget under invigningskvällen.

Redan på måndag kommer nästa höjdpunkt på nya Dalshov. Match i svenska cupen mot allsvenska Djurgården.