Dalsjöfors värvar landslagsback

Sport Artikeln publicerades

Dalsjöfors har gjort klart med kanadensiska mittbacken Emily Zurrer, 24.

För drygt en vecka sedan presenterade Dalsjöfors VM-målvakten Eric McLeod som sitt senaste tillskott.

I går släppte klubben en ny värvningsbomb. McLeods landsmaninna Emily Zurrer, med ett färskt världsmästerskap och 48 landskamper på meritlistan, har skrivit på ett tremånaderskontrakt.

– Det känns som ett perfekt tillskott. Vi har släppt in många mål och är i behov av en fysiskt stark back – det är definitivt Emily.

Hon är mycket bra på huvudet, stark i närkamperna och sprider respekt på plan. Sammantaget är det en riktig drömvärvning, säger Carlsson.

Trots sin relativt låga ålder har försvararen representerat Kanada vid två VM (2003 och 2011) samt OS 2008. Hon har varit given i landslaget under flera års tid och spelade samtliga minuter i det senaste mästerskapet.

Zurrer kommer från en ettårig sejour i den tyska bundesligaklubben SG Essen-Schönebeck. Tidigare i karriären har hon spelat både i den kanadensiska och amerikanska ligan. Rutin finns det således gott om.

Joakim Carlsson ser, förutom den sportsliga fördelen, ett annat tänkbart lyft:

– Jag har fått intrycket av att hon har en extremt bra karaktär. Det är en professionell spelare med en fantastisk inställning – den attityd som många i truppen har saknats hittills. Jag fick en mindre chock när jag kom tillbaka, laget var sämre än det jag lämnade ifjol. Förhoppningsvis kan Emily få med sig de som inte har varit hundraprocentiga.

Förutom att konkurrensen kommer hårdna hos jumbolaget, kan Zurrers intåg innebära att andra spelare får byta positioner.

– Det är absolut möjligt att vi kommer flytta på någon som vi tror kommer göra större nytta i en annan lagdel. Men det är inget bestämt, vi får se helt enkelt.

Vem har du i åtanke?

– I första hand Alex Singer som med sin bollskicklighet och blick för spelet kan få ta ett kliv uppåt i plan. Vi testade henne som innermittfältare mot Vittsjö (träningsmatch) och då gjorde hon det riktigt bra, menar Carlsson.

Emily Zurrer kan inte spela dagens match mot Tyresjö. Dalsjöfors arbetar för att få henne spelklar till den tuffa bortamatchen mot Örebro, 13:e augusti.