Annons

Dalsjöfors GoIF begär sig i konkurs

Förra året låg klubben i damallsvenskan. Vid lunchtid i dag tvingades Dalsjöfors Goif att lämna in en ansökan om konkurs.
Sport • Publicerad 12 juli 2012
Foto: 

– Det här är en mycket dyster dag för damfotbollen som helhet, för Dalsjöfors, och för enskilda individer, säger Hans Forsman, ordförande för Dalsjöfors Goif Damelit.

BT har tidigare skrivit om Dalsjöfors tunga ekonomiska situation, där prognosen pekar mot att underskott skulle nå upp mot 1,4 miljoner kronor vid årets slut, om inget hände.

Annons

– De 1,4 miljonerna finns inte. I och med att vi drar i handbromsen nu förhindrar vi att skulderna hinner växa sig ohanterbart höga, säger Forsman.

I förmiddags hade klubben ett av många krismöten den senaste tiden. Vid mötet insåg styrelsen att man inte hade någon annan väg ur krisen, än en konkurs.

Och vid lunchtid lämnade föreningen in konkursansökan till tingsrätten i Borås.

Följden är att söderettans ledarlag kan komma att avbryta seriespelet omedelbart.

– Det är upp till konkursförvaltaren att ta det beslutet. Och där tas inga sportsliga hänsyn, utan bedömningen skall göras utifrån vad som är ekonomiskt försvarbart, säger Forsman.

Han har ägnat dagen åt att ringa runt till berörda inom klubben.

– Det är ett sorgearbete.

Konkursen gäller hela föreningen Dalsjöfors Goif, vilket innebär att alla lag och sektioner kan komma att beröras. Exakt hur är upp till konkursförvaltaren att avgöra.

Klubben har kontaktat jurister på både Svenska fotbollförbundet och Riksidrottsförbundet för att få svar på exakt vad som gäller sportsligt.

– Men ingen kan på rak arm säga att så här är det, säger huvudstyrelsens ordförande Leo Mäkinen.

Annons

Kan alltså herrlaget uteslutas ur seriesystemet?

– Ja, är det så reglerna säger, då blir det så. Men det kan vi inte svara på i dag, säger Mäkinen.

Det är Ackordscentralen som kommer att ha hand om konkursen. VD Mikael Ranggård säger så här om det kommande arbetet:

– Målsättningen är att rädda all verksamhet i föreningen, utan damfotbollen. Dalsjöfors Goif är en ideell förening som funnits sedan 1920-talet, och förhoppningen är att det här skall synas och kännas så lite som möjligt.

Läs mer i fredagens BT.

Johan Rydén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons