Annons

Dagens Sjuhäradssport: Dalsjöfors i topp, sen kvittering för Norrby

Dagens sporthändelser i Sjuhärad. Seger för Dalsjöfors, kryss för Norrby och SM-guld för Nina Flack.
Sport • Publicerad 3 juni 2012

BOWLING: Kinnatjejen Nina Flack, Team X-Calibur, vann SM-guld i D25-klassen vid bowling-SM i Skövde, som avgjordes sent på lördagskvällen. "Ser man till vilka som deltog i min klass skulle jag vinna, och det gjorde jag", säger Flack till BT.

I H25 vann Tobiaz Juneberg, IK Ymer, B-klassen efter en stark avslutning.

Annons

FOTBOLL: Dalsjöfors slog IFK Norrköping med 2–1 efter att hemmalagets backar tagit hand om målskyttet. Först satte Maria Andersson 1–0 till de grönklädda redan efter knappt två minuter spel, och i den 19:e minuten utökade Sophia Lindorsson till 2–0. Tio minuter senare reducerade IFK Norrköpings Emma Lennartsson. 2–1 stod sig sedan matchen ut, vilket gör att Dalsjöfors seglar upp i serieledning i söderettan. Matchen spelades på Gårdavallen i Dalsjöfors, eftersom konstgräset läggs om på Borås Arena.

FOTBOLL : Norrby tog en poäng hemma mot Kristianstad, sedan Mohammed Omeirat nickat in 1–1-målet i 86:e minuten. Norrby fick Briar Faraj utvisad i underläge 1–0 i 22:a minuten, och spelade alltså större delen av matchen med en man kort. Poängen innebär att Norrby ligger på nionde plats i tabellen efter åtta spelade omgångar.

RIDSPORT : Therese Häggsjö från Sämsholms RF på hästen Still Felicitious vann den största klassen, den på 1,40 meter höga hinder, vid Gäseneryttarnas nationella tävling i hästhoppning i helgen. Ekipaget var felfritt i omhoppningen, och dessutom fem sekunder snabbare än tvåan. Borås FK:s Frida Mordenfeld på Lucky Rock Z slutade på fjärde plats efter fyra fel i omhoppningen, men med snabbaste tid av fyrfelarna.

Oskar Pålsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons