Claesson tonar ner Zlatan-kritiken

Fotboll Artikeln publicerades

Flera svenska medier hänvisar till ryska Sport-Express där förre Elfsborgsstjärnan Viktor Claesson uppges kritisera Zlatan Ibrahimovic, och bland annat kalla denne för egoist.

– Det stämmer absolut inte, säger Claesson till BT.

Landslagsmittfältaren, som nyligen lämnade Elfsborg för ryska Krasnodar, säger till BT att något gått snett kring den intervju som flera svenska mediekanaler hänvisar till.

– Det är ett fel av något slag i översättningen, säger han och fortsätter:

– Frågan till mig var om jag kunde bli en ny Zlatan och om jag såg honom som en förebild. Jag svarade att han är en stor spelare och att han varit ovärderlig för svensk fotboll, men att jag inte är alls samma typ av spelare - varken på eller utanför planen, därför är det svårt att relatera honom som en förebild på det sättet för mig. Jag vet inte exakt hur de har översatt men det stod något i stil med att jag kallar honom för egoist och det stämmer absolut inte.

Claesson riktar kritik mot hur svensk media hanterat ärendet.

– Personligen tycker jag det är rätt svag journalistik att citera någon på svenska i en intervju som översatts från engelska till ryska och sedan till svenska. Någonstans har det blivit fel. Det är tråkigt att de ska hänga ut mig i den svenska pressen efter en rysk intervju, och felcitera mig när jag verkligen gillar Zlatan som fotbollspelare.

Läs en längre intervju med Claesson, inför tävlingsdebuten med Krasnodar där laget ställs mot turkiska Fenerbahce i Europa League, i torsdagens BT och på bt.se.