Annons

Brons till Karl-Johan Westberg i JSM

JSM började på bästa sätt för Karl-Johan Westberg. Boråsaren tog medalj i hemmamästerskapet.
Sport • Publicerad 7 mars 2012

Borås SK-talangen avslutade starkt i det tio kilometer långa fristilsloppet. Efter att ha fått rapporter om att han låg på 6–9 plats under större delen av loppet gjorde han en storartad avslutning och körde upp sig till en bronsplats.

– Jag är jättenöjd med medalj. Jag försökte gå ut lugnt och kontrollerat för att kunna öka farten på slutet, säger Westberg till BT.

Annons

På upploppet gick han en strid mot klockan – och silvermedaljen. Han var dock en och en halv sekund långsammare än Daniel Svensson, IFK Mora, som knep andraplatsen.

– Klart att jag var lite besviken just när jag hörde hur nära silvret man var, men samtidigt är jag väldigt glad för en medalj.

Vinnare blev Carl Quicklund, Östersunds SK, som stod i en klass för sig. Han var en halvminut före Svensson och Westberg.

På damsidan firade Ulricehamns IF framgångar. I den fem kilometer långa D19-20-loppet, också i fristil, kom Madeleine Thorn på fjärde plats och Maja Falk på femte.

– Jag måste vara nöjd, säger Madeleine Thorn.

– Jag siktade på topp fem och blev fyra. Det kändes som att kroppen svarade bra i dag, säger hon.

De körde två varv på en 2,5 kilometer lång bana.

– En relativt lättåkt bana. Mycket avgjorde på de flacka partierna inne på stadion, där det gällde att lyckas hålla uppe farten, menar Thorn.

Oskar Pålsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons