Annons

BP:s superlöfte på besök hos Elfsborg

Den vänsterfotade vänsterbacken Ludwig Augustinsson fick alldeles nyligen debutera i U21-landslaget – och det efter en kanonsäsong när BP tog steget tillbaka till allsvenskan.
Med ett år kvar på kontraktet är han i dagsläget en av Sveriges mest jagade talanger.
Sport • Publicerad 12 december 2012
Foto: 

Utöver utländskt intresse från Danmark och Holland har BP-backen den senaste tiden besökt AIK och IFK Göteborg – i början av denna vecka var han i Borås och träffade Elfsborg. Tillsammans med agenten Per Jonsson hade han en lång sittning med tränare Jörgen Lennartsson och klubbchefen Stefan Andreasson.

När BT pratar med Stefan Andreasson vill han inte bekräfta mötet:

Annons

– Vi kommenterar i vanlig ordning inga sådana uppgifter eller namn. Vi håller på att bygga truppen inför 2013, säger Andreasson.

Jörgen Lennartsson:

– Augustinsson är en bra spelare, det är allt jag kan säga.

Men finns det plats för ytterligare en vänsterback (Andreas Klarström har varit ordinarie i år, Stefan Larsson är på väg tillbaka efter skada) i Elfsborg?

– Alla bra fotbollsspelare är aktuella för Elfsborg.

Brommapojkarnas klubbdirektör Ola Danhard säger att Ludwig Augustinsson fått tillåtelse att träffa andra klubbar – men att han för den skull inte ser sin spelare som definitivt förlorad.

– Vi diskuterar en förlängning på hemmaplan också, men med den säsong Ludwig har bakom sig är det förståeligt att många andra klubbar visar intresse, säger Danhard.

Vad tror du om framtiden?

– Jag vill inte spekulera i den. Det lär visa sig.

BT har sökt Ludwig Augustinsson och hans agent Per Jonsson.

Ludwig Augustinsson

Född: 1994-04-21.

Längd/vikt: 181 cm/76 kg.

Moderklubb: IF Brommapojkarna.

Säsongen i superettan: 27 matcher, 24 från start, inbytt i tre, utbytt i en, två mål och fyra assist.

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons