Boråsforwarden provtränar med Bayern München

Basket Artikeln publicerades
Christian Maråker kan hamna i en klassisk idrottsklubb. Sedan i torsdags befinner han sig hos Bayern München.
Christian Maråker kan hamna i en klassisk idrottsklubb. Sedan i torsdags befinner han sig hos Bayern München.

Christian Maråker fick nobben av Borås Basket.

I torsdags anslöt han till tyska storklubben Bayern München.

– En väldigt proffsig klubb och organisation, säger han till BT.

I torsdags lämnade Maråker svensk mark för en och en halv månad i Tyskland – till att börja med.

– Jag har fått ett kontrakt som testspelare fram till slutet av september och på söndag åker vi på ett två veckor långt träningsläger i Italien, säger Maråker när BT når honom sent på fredagskvällen.

Avtalet innebär att Maråker har rätt att bryta provkontraktet om något annat konkret dyker upp, men den 34-årige centern är inställd på att stanna.

– Det är bra att kunna sticka om något annat kommer, men jämfört med att bara sitta hemma i Sverige och vänta är det här klockrent. Och de hade ju inte bjudit in mig om det inte fanns något intresse alls att ge mig en plats framöver.

Hur bra är Bayern München?

– De kom till kvartsfinal i Euro Cup senast, och nådde semifinal i den tyska ligan, så det är ett bra lag. Klubben har gett ett väldigt bra intryck hittills, bra människor och en väldigt proffsig organisation, säger Maråker.

Christian Maråker fick inget nytt kontrakt i Borås Basket i sommar, och har sedan dess varit på jakt efter en ny klubb. Japan har nämnts som ett tänkbart land att spela i.

– Vi får se vad det blir, min agent letar ny klubb och Japan är fortfarande intressant. Men jag tar en dag i taget, och vill visa upp mig från min bästa sida här, så får vi se vad det leder till.