Borås IBF förlorar poängen mot Vänersborg

INNEBANDY Artikeln publicerades
Foto:Pedersen, Terje

Borås IBF vann borta mot Vänersborg – men nu går matchen förlorad efter regelbrott.

Stenungsund ges rätt av Svenska Innebandyförbundet.

– Det lutar åt att vi överklagar beslutet, säger Fredrik Wilhelmsson, sportchef i Borås IBF.

BT har tidigare i veckan berättat att Borås IBF blivit anmälda till förbundet av konkurrenten Stenungsunds IBK för att ha haft två 15-åriga spelare med i truppen till bortamatchen mot Vänersborg i förra helgen – vilket är emot reglerna.

Nu står det klart att förbundet går på Stenungsunds linje och att Borås förlorar matchen med 0–5. Dessutom åker de på en straffavgift på 5000 kronor.

– Jag tycker inte att domen står i proportion till vad som har hänt. Vi har gjort fel, det erkänner vi. Men vi tycker att böter och poängavdrag är alldeles för hårt för några som inte har påverkat ett slutresultat, säger Fredrik Wilhelmsson.

Pontus Roos som är herransvarig i Stenungsunds IBK säger till Lokaltidningen Stenungsund:

– Det kan tyckas märkligt att vi anmälde det, men jag tycker att det är viktigt att det är rättvist. Vi är inblandade som en tredje part och de kunde fått en konkurrensfördel av att använda sig av spelare som inte hade rätt licens.

Wilhelmsson kontrar:

– Hur kan man påverka om man sitter på bänken? Varför skulle vårt lag känna en större trygghet för att två 15-åringar sitter där?

Förbundets beslut säger att spelarna som är födda 2001 hade dispens, men att den bara gäller i distriktets serier och inte i division ett. De anses därför vara okvalificerade enligt förbundets tävlingsbestämmelser.

Borås har två veckor på sig att överklaga.

– Vi har inte bestämt oss om vi ska gå vidare eller inte. Men det lutar åt att vi överklagar beslutet. Vi ska ha styrelsemöte på måndag, säger han.

Tre matcher återstår. I dagsläget, när tabellen inte är justerad, är Borås fem poäng före Stenungsund som ligger under strecket. Lagen ställs mot varandra 25 februari i Stenungsund.