TV: BHC klart för tvåan – se glädjescenerna i omklädningsrummet

Ishockey Artikeln publicerades

Borås HC är klart för division två. Laget vann borta mot Hovås med 4-1 vilket gör att avancemanget är klart trots att en match återstår.

BT är på plats i Askims ishall och rapporterar löpande här i artikeln om matchens utveckling.

Borås HC spelar just nu borta mot Hovås. En poäng (alltså övertidsförlust) räcker för att laget ska säkra segern i kvalserien och därmed vara klart för division två-spel nästa säsong.

Och det tog bara en minut och 44 sekunder innan drömstarten var ett faktum för Borås Hockey i bortamötet med Hovås. Patrik Nyman frispelades av Roman Andrejev och kom fri med målvakten i en central position. Väl där gjorde han inget misstag. Handledsskottet satt hårt och säkert i närheten av målvaktens vänstra kryss.

BHC såg sedan ut att ha kontroll på händelserna, men efter 16.32 kvitterade Johan Winblad för Hovås efter att ha fintat bort Casper Estola och sedan placerat in skottet otagbart bakom Jonathan Sääf.

Borås svarade dock redan efter en och en halv minut – i numerärt underläge. Roman Andrejev utnyttjade ett misstag i Hovåsförsvaret, och fri med hemmamålvakten gjorde BHC-forwarden inga misstag. 2–1 till Borås stod sig sedan till periodpausen.

Den andra perioden inleddes starkt av Borås, och Roman Andrejev var när att bli tvåmålsskytt, men hans friläge räddades.

Noterbart är att uppskattningsvis 60-70 Boråssupportrar är på plats för att stötta sitt lag.

Med ungefär en och en halv minut kvar av den andra perioden hettar matchen till rejält när BHC-lägret anser att en Hovåsspelare fullföljt mot Boråsmålvakten Jonathan Sääf när denne haft kontroll på pucken. Smått tumult utbryter och det tar en stund för domarna att få lugn på situationen.

3.12 in i den tredje perioden Borås efterföljande powerplay utökas ledningen till 3-1 genom Linus Bergman.

Kort därpå ljuder paussignalen. Borås har nu 3–1-ledning in i den tredje perioden... Hovås måste vinna – innan förlängning – för att Borås inte ska säkra avancemanget till division två. Därmed ser det väldigt bra ut för Borås.

3.12 in i den tredje perioden gjorde BHC det ak så viktiga 4-1-målet, som innebär att Hovås måste göra fyra(!) mål för att BHC inte ska säkra avancemanget till division två. Målet kom till efter att Albin Ericson Waldeborn haft en bra chans att göra mål men inte fått till avslutet. I stället höll han i pucken runt kassen och passade in till lagkamraten Anton Stålnacke som inte gjort något misstag.

Slut! Borås HC är klart för division två efter en klar bortaseger mot Hovås, 4-1. Roman Andrejev var bäste BHC-spelare för dagen.