Annons

BHC är på hugget, men Elfsborg ligger lågt

Jonas Jerebko, Patrik Järbyn, Hanna Falk, Robin Rudholm och stora delar av BHC twittrar.
Hestrafors IF, Alrikssons och Guliganerna likaså. Men inte Elfsborg.
Sport • Publicerad 28 oktober 2011

– Vi finns på facebook och har en hemsida – det är tillräckligt. Information är jättebra, men vi har inte känt att vi behöver fler kanaler i dagsläget, säger Göran Lohne, mediaansvarig i Elfsborg.

David Elm är den ende av Elfsborgs nuvarande spelare som förekommer på twitter, Men han har inte skrivit något sedan i januari. Däremot twittrar sportchef Mathias Svensson, nyförvärvet Stefan Larsson och Gaislånet Mohammed Abdulrahman.

Annons

Precis som Elfsborg så saknar BHC ett officiellt twitterkonto. Däremot vimlar det numera av BHC-spelare på mikrobloggen. Den senaste tiden har det nästan kommit en eller två nya per vecka.

Stefan Espeland, Tim Bränholm, Linus Fagemo, Henrik Eriksson, Brent Davidson, Oscar Andersson och Jens Karlsson har nyligen fått sällskap av Erik Andersson:

– Det var hårt tryck från alla att man skulle börja. Och twitter är bra, för infon kommer ut snabbt, och det är lätt för fans att följa sina favoritspelare, säger Andersson.

Av sina lagkamrater rekommenderar han speciellt alla att följa Jens Karlsson.

– Han har ofta genomtänkta tankar.

I Borås Basket är sportchefen Jonas Larsson ännu så länge ensam om att finnas på twitter.

– Jag har inte riktigt kommit i gång att skriva, men jag hänger med. Det är många som är roliga att läsa, säger Larsson.

Och tanken är att hans klubb snart skall ha ett officiellt konto.

– Ja, för att kunna lägga ut länkar när vi uppdaterat hemsidan eller våra bloggar. Inom en månad skall vi nog vara i gång.

I Mark Basket är Johanna Jerebko enda twittraren. Bland övriga Sjuhäradsidrottare finns sju av åkarna i Alrikssons cykellag, Jonas Jerebko, Patrik Järbyn, Hanna Falk, Robin Rudholm och Jonas Colting.

Annons

Bland bygdens klubbar har Hestrafors IF ett officiellt konto. Det har även Alriksson Gogreen och Guliganerna. Räkna med att fler är på väg.

Lägga upp listan över twittrande idrottare på bt.se

Johan Rydén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons