Bajrami vid sidan – har ont i knät

Fotboll Artikeln publicerades
Emir Bajrami.
Foto:Conny Sillén/TT
Emir Bajrami.

Emir Bajrami har ont i knät, och missar vårsäsongens sista match – bortamötet med IFK Norrköping på söndagen.

– Jag har sprickbildning i brosket, säger Elfsborgsstjärnan.

Bajrami hade ont i högerknät när han vaknade efter bortamatchen i Örebro (förlust, 1–0).

– Jag minns ingen situation som gjorde ont i matchen, men när jag vaknade var det stelt och ömt, säger Bajrami.

Två dagar senare kändes det bra, men efter 3–3-matchen mot Jönköpings Södra i söndags upprepade sig proceduren.

Nu har Bajrami fått knät undersökt.

– Sprickbildning i brosket låter mycket mer allvarligt än vad det är, men jag ska rehabiliteringsträna under semestern, säger Bajrami, och fortsätter:

– Det är ganska vanligt förekommande att man får problem på grund av snedbelastning någonstans i kroppen när man börjar komma igång efter så lång frånvaro som jag haft. Som tur är har vi snart speluppehåll, så det här kommer på något sätt lägligt ändå. Tur i oturen.

Efter söndagskvällens möte med Norrköping – som Bajrami missar – tränar Elfsborg på måndag, innan spelarna får drygt två veckors semester. 15 juni återsamlas laget – och dagen därpå inleds ett träningsläger i Varberg.

Elfsborg saknar mot Norrköping, utöver Bajrami, också Jörgen Horn (skadad) samt avstängda mittfältsduon Marcus Rohdén och Viktor Claesson. Att Henning Hauger spelar centralt på boråsarnas mittfält är givet – men frågan är vem han har vid sin sida.

Ett alternativ är att låta norske Thomas Kind Bendiksen debutera från start, ett annat – mer troligt – att flytta upp försvararen Anders Randrup på den positionen.

– Vi har bedömt och funderat kring olika varianter och landat på en lösning, men vilken det blir håller vi för oss själva, säger Magnus Haglund.

I Norrköping saknas nyckelspelaren Arnor Traustason, vars fotproblem sätter stopp för spel i hans sista match innan övergången till Rapid Wien.