Annons

Bajrami ska käka kebab - i Borås

Sebastian Larsson ska hem och grilla, Emir Bajrami ser fram emot en kebab i Borås och Olof Mellberg ska umgås med familjen.
Sport • Publicerad 31 maj 2012
Emir Bajrami lär skymtas på en pizzeria i Borås under de närmsta dagarna.
Emir Bajrami lär skymtas på en pizzeria i Borås under de närmsta dagarna.Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix

Bara förbundskapten Erik Hamrén kommer jobba.

– Men jag ska också grilla, säger han.

Annons

Efter ett träningsmässigt tufft läger på Gotland och en match mot Island blir det nu 2,5 dagar välförtjänt vila för fotbollslandslaget innan dagarna i Stockholm och sedan resan till Ukraina.

Men medan spelarna ska vila upp slitna kroppar och lägga på några köttbitar på grillarna kommer Hamrén sitta vid datorn och titta på matchsekvenser.

– Spelarna måste ta hand om sina kroppar, för mig handlar det om annat. Jag har ännu inte hunnit se matchen mot Island på dvd, utan kommer göra det de här dagarna. Men jag ska också ha det skönt med familjen, säger Hamrén.

Ingen fara med Rosenberg

Han behöver inte heller oroa sig särskilt mycket för den knäskada Markus Rosenberg drog på sig i matchen. Efter undersökning visade det sig att den inte var så allvarlig.

Sjukgymnasten Rickard Dahan:

– Han har en lättare blödning på kapseln på insidan av knät. Men det är helt stabilt och kommer lägga sig på någon dag, säger Dahan.

Hamrén kan därför i lugn och ro gå igenom filmklipp från matchen och välja ut vilka han ska visa för spelarna i helgen.

Landslagsledaren Paul Balsom har valt ut 49 sekvenser från första halvlek och 48 från den andra och bränt ner på dvd.

– Det är naturligtvis för många sekvenser att visa för spelarna innan det blir segdraget. Men senast fick de se 18 från första halvlek och 13 från andra, det är mer rimligt. Efter förlusten mot Ungern fick de dock sitta länge och titta..., säger Hamrén.

Annons

Försvarsspel i fokus

Tittandet kan bli viktigt, då det spelmässigt finns en del att jobba med inför EM.

Inte minst i försvarsspelet.

– Vi har bitar som inte fungerar. Försvarsspel går ju ut på att hindra motståndarna från att skapa målchanser, och det tycker jag vi lyckades med i går. Men samtidigt så gör de två mål på en målchans, och det är ju inte bra. Jag tycker överlag att vi gör en bra match, även om presspelet i perioder inte var så bra. Men vi har fokuserat på fysik och teambuilding de här dagarna, först från och med dagarna i Stockholm kommer vi titta mer på taktik och försvarsspel, säger Hamrén utan att låta speciellt orolig.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons