Bajrami nära Panathinaikos

Sport Artikeln publicerades

Emir Bajrami, 25, är på väg till grekiska Panathinaikos.

Enligt uppgifter till BT återstår bara detaljer innan affären är i hamn.

Den tidigare Elfsborgsstjärnan har kört fast ordentligt under Claudio Ranieri i franska Monaco och har under våren varit öppen med sin önskan om att byta klubb i sommar.

– Jag tror absolut att det blir klubbyte, men jag är inte färdig utomlands, sa Bajrami i en BT-intervju i slutet av februari.

Och nu pekar mycket på att flyttlasset går till Grekland.

Vad BT erfar har den grekiska storklubben nyligen besökt Bajrami på nuvarande hemmaplan i Monaco – där relativt färske tränaren Yannis Anastasiou personligen ska ha uttryckt sin önskan om att locka över den irrationelle ytterspringaren.

– Klubben har och har haft en hel del ekonomiskt trassel, men hoppas hitta rätt igen, med ny president och till viss del ny organisation. För Emir handlar den här flytten inte om pengar, utan att hitta en tränare som tror på honom efter allt som har varit, säger en källa till BT.

Bajrami, som är utlånad från holländska Twente till Monaco, har ett avtal som löper ut nu på fredag, den 24 maj. Därefter är han åter Twentes spelare – men om det blir någon ytterligare resa till Holland är tveksamt. Bajrami förväntas skriva på ett treårskontrakt med Panathinaikos inom kort och var på plats på ny adress i slutet av juli.

Atenlaget är greklands mest framgångsrika klubb med 20 ligatitlar och 17 cup-titlar. Klubben största internationella framgång kom 1971, då laget nådde final i Europacupen, men föll då med 2-0 mot Ajax.

Efter en usel start på årets säsong med bara 10 poäng på 13 matcher tog sig laget samman och slutade på en sjätteplats i ligan - dock klubben sämsta placering någonsin.

Laget består bland annat av grekiske landslagbacken Giourkas Seitaridis och fransmannen Jean-Alain Boumsong.

BT har sökt Emir Bajrami.