Annons

Arsène Wenger lämnar Arsenal

Arsenals manager Arsène Wenger lämnar klubben efter säsongens slut.
Fransmannen har tränat den engelska fotbollsklubben i 22 år.
Publicerad 20 april 2018
Foto: Robert Henriksson/TT

En epok är över. Arsenals manager Arsène Wenger lämnar sin post efter säsongens slut.

"Efter noggranna överväganden och diskussioner med klubben känner jag att det rätt tillfälle för mig att lämna efter säsongen", säger Wenger i ett uttalande på Arsenals webbplats.

Annons

Den 68-årige fransmannen har tränat den engelska fotbollsklubben i 22 år, sedan den 1 oktober 1996 och har lett laget i hela 823 matcher i Premier League.

"Jag är tacksam för förmånen att ha fått tjäna klubben under en så lång och minnesvärd tid", fortsätter Wenger i uttalandet.

Arsène Wenger har vunnit tre Premier League-titlar med Arsenal och FA-cupen sju gånger, men de senaste åren har resultaten uteblivit och han har utsatts för hård kritik.

Laget är dock kvar i Europa League och når Arsenal finalen spelas den i Lyon den 16 maj. Det blir i så fall Wengers sista tävlingsmatch med klubben.

Arsenal ligger för närvarande sexa i Premier League och missar direktkvalificering till Champions League för andra året i följd.

Så sent som i fjol förlängde Arsène Wenger sitt kontrakt till och med 2019.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons