Ännu en amerikan klar för Borås Basket

Basket Artikeln publicerades
Brett Bisping.
Foto:pressmeddelande
Brett Bisping.

Andra amerikanska nyförvärvet – på tre dagar.

Borås Baskets spelartrupp börjar ta form.

– Jag sätter stolthet i hur hårt jag spelar och ger alltid 100 procent, säger Brett Bisping.

Bisping har skrivit på för Borås Basket, skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Brett Bisping är en stor forward och en bra trepoängsskytt, men framför allt är han en väldigt bra returtagare. Två säsonger i rad, på Siena College, snittade han över tio returer. Dessutom verkar han ha en enorm inställning. Han bara kör, slänger sig efter lösa bollar och ger aldrig upp. Brett kan spela både nära korgen och längre ut på golvet vilket gör honom väldigt användbar. Han är helt enkelt en modern europeisk ”stretchfyra” och det är inte helt lätt att få tag på den spelartypen, säger Boråstränaren Henrik Svensson i utskicket.

Bisping själv säger att han är glad över att slutligen ha skrivit på för Borås,

– Det var en lång process men det känns väldigt bra och jag har haft tur som hamnar i ett så bra land och i en så bra klubb. Jag och min fru har gjort lite research och tagit reda på fakta om bland annat väder, mat och historia. Det verkar bli riktigt bra. Jag kommer från Morton i Illinois och bodde där tills jag började på college i Siena (New York). Enda gången jag har varit utomlands var förra sommaren, då jag var i Kroatien på en basketresa, säger Bisping i pressmeddelandet.

Brett Bisping är 206 centimeter lång.

I onsdags skrev Borås Basket kontrakt med amerikanske pointguarden Nimrod Hilliard IV. Sedan tidigare har även Fredrik Andersson, Simon Gunnarsson, John Brändmark och Daniel Thuresson kontrakt för kommande säsong.