Nye amerikanen vill vinna ligan

Basket Artikeln publicerades
Brett Bisping älskar basket. "Jag äter, läser och sover basket", säger han till BT.
Foto:pressmeddelande
Brett Bisping älskar basket. "Jag äter, läser och sover basket", säger han till BT.

I fredags blev det klart att Borås basket skrivit kontrakt med ännu en amerikan – forwarden och jätten Brett Bisping. – Jag älskar att vinna, säger han till BT.

Borås baskets tränare Henrik Svensson sticker inte under stolen med att han gillar spelare som går över lik för att vinna. Klubbens senaste förvärv kan bli en av dem.

– Jag vill vinna ligan med klubben, det är målet, säger Brett Bisping till BT.

Den 23-årige forwarden är känd för sin exceptionella returtagning och vinnarskalle på planen. De två senaste säsongerna har han snittat tio returer per match på Siena College.

– Det är spännande och jag hoppas att han kommer vara så bra som vi tror att han är, säger tränare Henrik Svensson.

Innan flytten går till Borås i augusti tränar Brett Bisping på gymmet varje dag för att anpassa sig till det svenska basketspelet.

– Jag har hört att man måste vara väldigt stark i den svenska ligan, säger nyförvärvet.

Han tror sig kunna göra runt hundra armhävningar och berättar att han lever för sporten. Känslorna för Borås basket verkar enbart positiva.

– Det verkar vara en välskött klubb och jag har haft bra snack med tränaren. Jag har hört att det är ett annorlunda spel i Sverige och det kommer bli en utmaning som jag förbereder mig noga inför.

Han räknas som en "stretchfyra" vilket är en spelartyp som är svår att få tag på enligt Henrik Svensson.

– Det är en forwardtyp som är större och väldigt allround i sitt spel och kan jobba både under korgen och ute på planen, säger Henrik Svensson.

Utanför planen ser Brett Bisping sig själv som en ledare.

– Jag älskar lagkonceptet och jag gillar när det finns en bra kemi mellan spelarna i laget där jag gärna är det ledande exemplet.

Forwarden ser fram emot att träffa sina blivande lagkamrater och har redan kontaktat Nimrod Hilliard IV som blev klar i onsdags för Borås.

– Vi är båda väldigt förväntansfulla. Jag tror att vi kommer spela bra ihop, säger Brett Bisping.

Fakta

Truppen hittills Borås basket

I onsdags skrev Borås basket kontrakt med amerikanske pointguarden Nimrod Hilliard IV.

Sedan tidigare har även Fredrik Andersson, Simon Gunnarsson, John Brändmark och Daniel Thuresson kontrakt för kommande säsong.

Visa mer...