Anders Svensson säljer sina matchtröjor

Fotboll Artikeln publicerades

Elfsborgsikonen och landslagsmittfältaren Anders Svensson har lagt ut både sina egna och andras tröjor till försäljning på Instagram.

Till GP säger han att det har väckt större intresse än han kunde ana.

Det började med ett inlägg i går kväll där Anders Svensson lade ut en bild på en Xabi Alonso-tröja och texten: ”Funderar på att sälja några tröjor jag kommit över genom åren. Någon som är intresserad? Rooneys är signerad. Pengarna kommer gå till välgörenhet såsom barncancerfonden och andra.”

Sedan var budgivningen i gång och flera fans efterfrågade även Anders Svenssons egna Elfsborgsställ, som dök upp en liten stund senare och strax därefter även Patrick Vieiras landslagströja.

Svensson fick idén efter att ha blivit kontaktad av en engelsman som ville köpa och sälja vidare. Nu väljer han i stället att rensa lite bland tröjorna på vinden och sköta auktionen själv även om Instagram-annonseringen fått större genomslag än han kunnat ana.

– Det har plingat rätt ordentligt sedan igår. Det är bättre att någon som vill ha de här tröjorna till exempel när de går på matcherna kan få dem. Det kan betyda mycket för dem, säger Svensson till GP.