25-åriga Sharro tvingas lägga av - är fotbollsinvalid

Fotboll Artikeln publicerades
Det är över nu. AIK:s 25-åriga mittfältare Jessy Sharro tvingas avsluta karriären.
Foto:Sara Moritz
Det är över nu. AIK:s 25-åriga mittfältare Jessy Sharro tvingas avsluta karriären.

Fyra ingrepp i samma knä. Tillslut klarade Jessy Sharros kropp inte mer. …– Nu blir det ingen mer fotboll, säger Boråstjejen.

Ända sedan hon var en liten flicka i Borås har Jessy Sharro drömt stora drömmar. Hon har velat spela på de största arenorna, mot de bästa spelarna. Nu har hon dock fått det tunga beskedet att drömmarna aldrig kommer bli verklighet. 25 år gammal har hon stämplats som fotbollsinvalid. Karriären är över.

– Jag tvingas sluta. Jag hade aldrig gjort det annars. Hade någon sagt att om du rehabiliterar i två år så kommer du tillbaka, så hade jag gjort det. Det här känns riktigt tungt, suckar hon.

Förklaringen till avslutet stavas knäskador. Totalt har det blivit fyra ingrepp. Det har handlat om broskskador, slitna korsband och sprickor i minisken. Sharro, som fick sin fotbollsfostran i Kronäng och Dalsjöfors, har inte spelat en match för sitt AIK sedan förra sommaren.

– Jag har kört en massa rehab, men aldrig blivit bra. I ett och ett halvt år har jag haft problem med att gå. jag har haft på känn att det inte skulle bli någon mer fotboll, säger hon dystert för att sekunden senare visa en liten uns av glädje.

– Men det finns andra saker i livet! Snart har jag utbildat mig till lärare. Och så har jag fått en ny tjänst inom AIK. Jag ska jobba som tränare på akademisidan. Det är en av landets bästa. Det känns spännande att de har valt att rekrytera mig. Och det blir som en liten räddning. Har man spelat fotboll i hela livet så mår man inte bra om man inte får vara på planen.

Under sin korta karriär representerade Jessy Sharro även Linköping, Hammarby och Djurgården.