Norrby fortsatt obesegrat – skrällslog Halmstad på bortaplan

Norrby skrällde mot Halmstad på måndagskvällen – och vann med 2-0.
Nu har de tagit sju poäng på tre matcher.
Fotboll • Publicerad 16 april 2018

Norrby, som gör sin andra raka säsong i superettan, har hittat formen tidigt. I premiären blev det 2-2 borta mot Frej efter ett sent kvitteringsmål av Richard Yarsuvat. I den första hemmamatchen för säsongen besegrades Varberg med 2-1.

När Halmstad, förra årets allsvenska lag, väntade på Örjans Vall på måndagskvällen kom Norrby dit som underdogs. Men det syntes inte på plan. Bortalaget från Borås kontrollerade spelet, skapade flest chanser och tog en skrällseger.

Norrby efter skrällsegern mot Halmstad. Taget från David Kryssmans twitter.

I minut 63 kom det första målet. Abdelrahman Saidi stod rätt i straffområdet och tryckte in bollen efter ett fint förarbete av dels Richard Yarsuvat.

Tio minuter senare var det den sistnämndas tur att hitta nätet. Han prickade in 2-0 från en tuff vinkel på vänsterkanten, ett par meter ifrån den vänstra stolpen.

Halmstad gjorde ett par försök att reducera och kvittera, men var aldrig nära.

Efter tre omgångar blåser det ordentlig medvind i Norrby. De har vunnit två matcher och spelat oavgjort en gång. Det gör att laget är uppe på en tredjeplats för tillfället.

På söndag, i den fjärde omgången, blir det spel hemma mot Gefle, som har inlett med tre poäng på tre matcher.