Kollapsen – Elfsborg föll med 0–6 mot Malmö FF

Det blev total överkörning på Swedbank Stadion.
Malmö FF slog Elfsborg med 6-0.
– Givetvis en tuff upplevelse, säger Magnus Haglund, manager i Elfsborg.
Fotboll • Publicerad 25 september 2017

Elfsborg inledde piggt, men bakslaget kom tidigt i den nionde minuten. Anton Tinnerholm sprang fram på högerkanten, tog sig in i straffområdet och slog ett inlägg som styrdes in i mål av Jörgen Horn.

31 minuter senare gjorde Malmö ett nästintill identiskt mål. Men denna gång var det Jon Jönsson som noterades för självmålet. 2-0 stod sig i halvtid.

Efter pausvilan fortsatte hemmalaget att pressa på och i den 53:e minuten utökade Malmö. Markus Rosenberg sköt säkert in 3-0 på straff.

Därefter trillade tre ytterligare mål in. Erdal Rakip rakade in 4-0 efter fint förarbete och Anton Tinnerholm, matchens gigant, skickade in 5-0 och 6-0.

– Vi krigar hårt i första, åker på två självmål. En tidig straff i andra, följt av en utvisning. Sedan blir det en jäklig uppförsbacke mot ett lag som är mycket bra, säger Haglund.

Olof Lundh: Sju poäng på de senaste tio matcherna. Ni är nere på elfte plats. Hur ser du på din egen position?

– Det är inte min sak att bedöma. Jag kämpar på.

Lundh: Men du vill köra vidare?

– Ja, det vill jag.

Anton Tinnerholm var nöjd efter matchen.

– Det var en bra dag på jobbet. Det mesta flöt på bra. Till och med jag får göra mål, då är någonting extra, säger han och fortsätter:

– När vi spelar så här, då är det inget lag i Sverige som är i närheten av oss.