Annons

JUST NU: Elfsborg vann stort - men är illa ute i cupen

Elfsborg vann borta mot Vasalund med 4-0.
Men det gulsvarta laget från Borås är illa ute i svenska cupen.
Gais går mot gruppseger.
Fotboll • Publicerad 25 februari 2018 • Uppdaterad 26 februari 2018
Foto: Johan Valkonen

Gais spelade 3-3 borta mot Hammarby och det gör att Elfsborg får det svårt att ta sig vidare till kvartsfinal i svenska cupen. Dels måste de slå Hammarby hemma i nästa omgång, dels får inte Gais vinna hemma mot Vasalund.

Elfsborgs match mot Vasalund var en långsam historia. Det var ett lågt tempo mest hela tiden. Men Elfsborg startade och avslutade starkt.

Annons

I minut 15 gjorde Joakim Nilsson 1-0 på nick. Simon Lundevall assisterade. Trettio minuter senare utökade Elfsborg till 2-0. Ibrahim Dresevic klackade in bollen vid en tilltrasslig situation.

Under de första 30 minuterna i den andra halvleken var det få målchanser. Men sedan byttes Viktor Prodell in – och då blev det två mål till. I den 79:e minuten tryckte han in 3-0 från kort avstånd upp i nättaket. En minut senare assisterade han Issam Jebali som dundrade in 4-0.

Nästa match spelas 4 mars, klockan 15.00, på Borås Arena mot Hammarby.

Adam ÅstrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons