15 personer åtalas efter derbybråk

Sverige Artikeln publicerades
Foto: Anders Wiklund/TT

15 personer åtalas för våldsamt upplopp i samband med ett bråk vid en fotbollsmatch mellan Hammarby och AIK i Stockholm den 20 maj.

Precis efter att matchen avslutats uppstod ett storbråk på läktaren på Tele 2 arena. Supportrar från de båda lagen drabbade samman och ett stort antal poliser och ordningsvakter tvingades ingripa. 23 personer greps och 15 av dem åtalas nu för våldsamt upplopp.

Sju av personerna åtalas även för andra brott som misshandel, hets mot folkgrupp och brott mot ordningslagen.

”En person åtalas också för hets mot folkgrupp efter att ha gjort en speciell hälsning mot motståndarklacken, tre personer åtalas också för misshandel efter att ha sparkat på andra personer i samband med upploppet”, säger Patric Josefsson, som utrett ärendet, enligt ett pressmeddelande.

Rättegången inleds den 6 februari och polisen meddelar att det kommer väckas åtal mot ytterligare personer som var inblandade i bråket.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.