Annons

Ny förlust för Elfsborg – Thelin: ”Tyvärr räcker det inte”

Elfsborgs tunga säsongsstart fortsätter.
I Sundsvall kom fjärde förlusten på sex matcher.
Fotboll • Publicerad 29 april 2018
Förlust för Elfsborg i Sundsvall.
Förlust för Elfsborg i Sundsvall.Foto: Erik MÂrtensson

– Första halvleken är vi lite passiva. I den andra halvleken är vi väldigt bra och förtjänar att få med oss poäng. Vi skapar väldigt bra tryck på Sundsvall inne i deras box. Många gånger får vi inte iväg avsluten tillräckligt bra. Vi är nästan där hela tiden. Spelarna går för det i andra, men tyvärr räcker det inte. Vi hade ett fast grepp på Sundsvall, men de gör sitt andra mål och det kommer från ingenstans, säger Jimmy Thelin, tränare i Elfsborg, till C More.

Vad tar du med dig för positiva ingredienser?

Annons

– Karaktären på spelarna att de inte ger upp matchen utan hela tiden går för det och ger allt för det där ute.

Jimmy Thelin sitter säkert menar Stefan Andreasson, klubbchef i Elfsborg.

– Någonstans visste vi att det kunde ta tid och Jimmy ska få tid. Jimmy är en fantastisk tränare och det kommer att gå bra för Elfsborg. Det är bara att fokusera och jobba vidare. Det är full stöttning till tränare och spelare som gäller. Det finns inget annat, säger Andreasson till GT.

Det gulsvarta laget fick en tuff start. Romain Gall föll i straffområdet efter en duell med Daniel Gustavsson och tog hand om straffen själv. Han prickade in 1-0 i krysset.

Sedan lyste målchanserna med sin frånvaro i den första halvleken. Hemmalaget ägde det mesta av bollinnehavet och passade runt.

Efter paus kom Elfsborg ut hetare och kvitterade i minut 51. Issam Jebali fick med sig en straff och tryckte in 1-1.

Men det höll sig inte länge. Fem minuter senare stod David Batanero för en läcker långboll och assisterade fram till 2-1 av Romain Gall.

Foto: Erik MÂrtensson

Båda lagen hade sin beskärda del av målchanser därefter. Elfsborg hade ett par intensiva perioder av tunga anfall. Fast de lyckades aldrig kvittera.

Det blev seger för Sundsvall som ännu inte har förlorat den här säsongen.

– Det är skönare att vinna än att spela oavgjort. Så länge vi kan säga att vi är obesegrade så kommer vi ligga rätt fint till i tabellen också, säger lagets kapten Linus Hallenius.

Annons

Elfsborg, å andra sidan, har nu förlorat fyra av sina sex inledande matcher. Det har blivit tre poäng borta mot Brommapojkarna och ett poäng hemma mot Djurgården.

Nästa söndag väntar AIK på hemmaplan.

Foto: Sˆren Andersson/TT
Adam ÅstrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons