Tremålsseger för Elfsborg i genrepet: ”Vann komfortabelt”

De vann med 3-0 i genrepet på Borås Arena.
Simon Lundevall gjorde två mål och Viktor Prodell ett.
Fotboll • Publicerad 24 mars 2018

Den 2 april spelar Elfsborg sin första allsvenska match för året mot Malmö FF på Borås Arena. På lördagen laddade de gulsvarta upp med att spela mot superettanlaget Halmstads BK. Och det blev ett positivt genrep för Boråslaget.

Hemmalaget rivstartade. Simon Lundevall skruvade in bollen förbi ett gäng spelare i straffområdet efter en kort hörna i den nionde minuten. Sex minuter senare stod Elfsborg för ett klassmål. Viktor Prodell hittade nätet efter en kort hörna och flera korta, snabba tillslag.

I minut 41 utökade Simon Lundevall till 3-0 på straff efter att Jesper Karlsson fallit i straffområdet.

I den andra halvleken hade Elfsborg ett par chanser, men det blev inga fler mål, trots komfortabelt spel. Halmstad hade inte mycket att sätta emot.

Nästa utmaning blir de regerande mästarna från Skåne om lite mer än en vecka.