Inger Dahlin-Ros: "Sjuhäradsbygden är faktiskt full av upplevelser som bara väntar på dig"

Sommar Artikeln publicerades
Foto:Lars-Åke Green

Utan överdrift kan man konstatera att Sommarbilagan är årets stora utmaning för oss på Borås Tidning. Första frågan är alltid: Vem skriver vi för?

Svaret är att vi skriver för dig som bor i Sjuhäradsbygden. För dig som har kommit hit på dagsbesök och råkat få tidningen i dina händer. Och vi skriver för dig som kanske för första gången har kommit till denna härliga bygd för att tillbringa några lediga dagar.

Det innebär att vi vänder oss till alla er som "kan allt". Och till er som inte har hunnit lära känna utbudet av aktiviteter ännu. Fatta utmaningen!

Och vi som skriver, många av oss under årens lopp hunnit göra ett antal sommarbilagor. Kan vi verkligen hitta något nytt? Tro det eller ej – det kan vi.

Exempelvis har undertecknad i år för första gången sett ettåriga björnungar busa i vattnet i Borås djurpark. Helt fascinerade iakttog vi dem en lång stund. Vill du se en glimt av leken? Klicka in på bt.se/bt-tv där finns Anders Robertssons film

Och jag har blivit varse arkeologiska fynd som jag tidigare inte hört talas om. Det finns med andra ord fortfarande mycket att upptäcka även för den som tror sig ha sett allt i trakten.

Nytt för i år är vår "tipspromenad" som är en uppmaning till dig att lusläsa Sommarbilagan. Där hittar du många av svaren – men inte alla.

Sjuhäradsbygden är faktiskt full av upplevelsen som bara väntar på dig. Det finns saker att göra varje dag hela sommaren. Missa inte kalendariet längst bak i bilagan, där presenterar vi aktiviteter fram till 21 augusti. Musikutbudet är stort, kaféerna många, museerna likaså liksom skogar att promenera i och sjöar att bada eller fiska i.

Paddla är också möjlig. Alla Västergötlands stora åar Viskan, Ätran, Säveån, Tidan, Lidan och Nossan och rinner upp i Sjuhäradsbygden. De tre första rinner till västerhavet, de tre sistnämnda till Vänern. Känner du för en stunds meditation eller bara vill svalka dig så är 40 kyrkor öppna inom ramen för Kyrkrundan i Sjuhärad.

Och vädret? I skrivande stund skiner solen, det är 27 grader i skuggan och börjar bli torrt i markerna. Idealet är lite stillsamt regn på natten, utom för dem som ska bryta tältet tidigt på morgonen. Oavsett vädret hoppas vi att du får en sommar fylld av fina upplevelser här i Sjuhärad.