Sjuhärads Affärer

Sportreseföretag får tung ägare: "Dröm går i uppfyllelse"

Sandared Artikeln publicerades
Grundaren och vd:n Magnus Karlsson har tillsammans med två andra delägarna sålt sportreseföretaget Eurotravel sports till Göteborgsbaserade Escape.
Foto:Valdemar Lönnroth
Grundaren och vd:n Magnus Karlsson har tillsammans med två andra delägarna sålt sportreseföretaget Eurotravel sports till Göteborgsbaserade Escape.

Sportresearrangören Eurotravel sports har fått en ny ägare. Norgebaserade Escape, som är en del av den stora koncernen Braganza, är köpare.

– Nu kommer vi att kunna expandera i Norden, säger vd Magnus Karlsson.

BT har skrivit återkommande om resebyrån för idrottsresor i Sandared genom åren. Eurotravel sports grundades av fotbollsprofilen Magnus Karlsson och har ägts av honom och ytterligare två delägare: Johan Strandqvist och Jonas Emilsson. Förutom att man arrangerar fotbolls-, hockey och andra idrottsresor driver man sedan ett par år sajten Fotbollsresoronline.se.

Men nu har företaget med sju medarbetare blivit uppköpta av ett norskt företag i resebranschen.

– Vi får företaget Escape som ägare. De har i sin tur den stora koncernen Braganza som ägare, som äger stora aktörer som Ticket och BRA – tidigare Malmö aviation, säger Magnus Karlsson.

Escape har inte själva varit verksamma i sportresebranschen.

– Det här är faktiskt en dröm som går i uppfyllelse. Nu får vi en ägare med mycket starka muskler. Vi är redan en ledande aktör inom vårt område – nu kommer vi att kunna utveckla verksamheten. Som egen aktör kan det vara svårt att förverkliga de visioner vi haft, men det kan vi nu.

Det betyder konkret att Sandaredsföretaget kommer att satsa på att arrangera idrottsresor även för kunder i de nordiska grannländerna.

– Vi kommer att växa och behöver rekrytera.

Samtidigt som man har kvar huvudkontoret i Sandared kommer Eurotravel sports att öppna ett kontor i Göteborg.

– Vi kommer att ha ett kontor i Prioritet Serneke arena i Göteborg, säger Magnus Karlsson.

Som BT skrivit tidigare är Eurotravel sports partner i samarbete med IFK Göteborg för Prioritet Serneke arena.

Med den nya ägaren kommer också Eurotravel sports att byta namn.

– Det nya namnet kommer att bli Escape sports, säger Magnus Karlsson.

En annan aktör som funnits i Borås inom idrottsresor har varit Watch it live. Verksamheten såldes dock till Stockholmbaserade Resevaruhuset. Och i sommar gick Resevaruhuset i konkurs. Delar av konkursboet har precis köpts av reseföretaget Big travel i Malmö – när man skriver in Watch it lives hemsidesadress kommer man nu till Big travel.

– Vi gjorde en inkråmsaffär där vi köpte domänerna och kundregistren av konkursboet, säger Big travels vd Jan-Anders Holmqvist.

Big travel har ingen verksamhet i Borås, konstaterar han.