Sjuhärads Affärer

Nittorpsföretaget får nya ägare

Nittorp Artikeln publicerades
Magnus Nygren, medgrundare och vd för Nyce solutions, säljer bolaget till Visma retail.
Foto:Agnes Westberg
Magnus Nygren, medgrundare och vd för Nyce solutions, säljer bolaget till Visma retail.

It-företaget Nyce solutions AB i Nittorp köps upp av Visma retail.

Nyce solutions specialitet är mjukvaror för logistikbranschen, som exempelvis datorsystem som används för att hantera inkommande och utgående varor i ett lager. Nu säljer delägarna till det betydligt större Visma retail. Många av Vismas kunder består av företag som sysslar med handel, både fysisk och digital. Konsumenternas krav på god service och snabba leveranser ökar efterfrågan på lösningar som gör hela köpprocessen effektiv, förklarar Visma retails divisionsdirektör Peter Fischer.

– Det finns ett stort behov av att knyta ihop hela kedjan från centrallager till leverans till kund. Det är just det Nyce solution gör, säger han.

Han beskriver Nyce som ett välskött bolag med en produkt som kompletterar övriga produkter hos Visma. Visma har en uttalad strategi att förvärva bolag – förra året köptes exempelvis omkring 25 bolag upp, både produkt- och konsultbolag.

– Och när vi har köpt ett bolag jobbar vi så att ledningen sitter kvar i alla fall fem till tio år. Så kommer det att bli med Nyce också, säger Peter Fischer.

Kommer Nyce solutions att finnas kvar i Nittorp?

– Ja, det kommer det. Vi har kontor i alla större städer men också på landsbygden. I många fall finns det goda skäl att finnas utanför städerna, och det här är ett sådant fall. Om det är någon förändring som kommer att ske så är det nog nyanställningar.

Visma har ekonomiska muskler som Nyce tidigare inte har haft. På vilket sätt påverkar det Nittorpsföretaget?

– Det kan vara så att stora kunder tvekar inför att teckna avtal med en mindre leverantör. Nu kan det bli lättare att få större kunder.

Enligt Magnus Nygren, vd och en av grundarna av Nyce solutions, är bolagets styrka att det underlättar flödet när fysisk handel och e-handel smälter ihop.

– Med vår spetskompetens inom internlogistik och lagerhantering löser vi en stor pusselbit. I kombination med Visma retails innovationskraft och långa erfarenhet av systemstöd för detaljhandel, kan vi tillsammans erbjuda koncept som knyter ihop centrala frågor skriver han i ett pressmeddelande.