Sjuhärads Affärer

”Mitt största intresse är reptiler”

Borås Artikeln publicerades
Per-Elon "Pelle" Jonasson, som öppnat en zooaffär efter att ha bedrivit näthandel. Här säljer han bland annat skäggagamer.
Foto:Valdemar Lönnroth
Per-Elon "Pelle" Jonasson, som öppnat en zooaffär efter att ha bedrivit näthandel. Här säljer han bland annat skäggagamer.

Denna månad öppnade 7H Zoo på Stora Brogatan i Borås, efter att ha drivit näthandel i flera år. Vi frågade om steget från den digitala till den fysiska handeln.

1 Hur kom du på att du skulle öppna butik?

– Jag har alltid haft ett stort djurintresse, i synnerhet för reptiler. På nätet kan man sälja tillbehör, men jag ville sälja djur också – jag älskar själv att gå i zooaffärer.

2 Vad har du för djur?

– Jag har såväl gnagare, som fisk och reptiler. Fisk är alltid populärt liksom hamstrar, möss, råttor och marsvin. Men jag brinner extra för reptiler, vanliga ormar är majsorm och kungspython.

3 Har du någon ovanlig orm?

– Inte superspeciell kanske, men jag har Blue beauty, en råttsnok. De blir rätt stora, kan bli tre meter långa och har ett rätt hetsigt temperament.

4 Finns det någon social reptil?

– Ja, skäggagamen är en rätt snäll ödla och är lätt att ha att göra med. Den vill gärna ha det varmt – den kommer från Australien där den lever i öken.