Sjuhärads Affärer

Ericssons personal – hett villebråd för företag

Borås Artikeln publicerades
Jonas Bergström på Arcam förklarar företagets produkter för Ericssonanställda Kaj Sjöblom och Stefan Olsson.
Foto:Lars-Åke Green
Jonas Bergström på Arcam förklarar företagets produkter för Ericssonanställda Kaj Sjöblom och Stefan Olsson.

Industri, skola, bemanning – 26 arbetsgivare med rekryteringsbehov mötte 202 Ericssonarbetare i Simonsland. Och på tisdagen blir det tjänstemännens tur.

TRR Trygghetsrådet och Startkraft är arrangörer av jobbmässan för de uppsagda Ericssonanställda. Och på måndagen var fullt med folk som rörde sig mellan montrarna.

Anette Albert står i en monter med skålar fullt med bullar och bakverk – hon är HR-ansvarig på Pågen i Högsbo industriområde i Göteborg.

– Vi har mycket att erbjuda, säger hon glatt.

I montern bakom i Textile fashion center står Jonas Bergström på teknikföretaget Arcam och berättar för Ericssonanställda Kaj Sjöblom och Stefan Olsson om fördelarna med att jobba i företaget.

– Vi växer med 20-30 procent per år och behöver alltifrån forskare till produktionspersonal, förklarar labbchefen på företaget.

– Det här företaget kommer att bli ett nytt SKF.

Kaj Sjöblom förklarar att han varit vid Arcams monter två gånger under förmiddagen.

– Det verkar vara ett klart intressant företag och precis som Ericsson är det ett teknikföretag, säger Kaj Sjöblom som jobbar i produktionen hos Ericsson.

Några montrar längre bort står Lina Jacobson på företaget Pedagogpoolen och förklarar för Ericssonanställde Camilla Svantesson hur det är att jobba som lärarvikarie i Göteborgsområdet där företaget är verksamt.

– Jag tänker att man kanske ska pröva något helt nytt när man slutar på Ericsson, jag kan tänka mig att jobba med yngre barn, säger Camilla Svantesson.

En som känner många Ericssonanställda med namn är HR-chefen på Speed group, Ulf Johansson – tidigare HR-chef på Ericsson.

– Det är många som kommer fram och hälsar. Vi är flera här som jobbat på Ericsson tidigare. Jag uppmanar dem att gå omkring och kolla bland montrarna, säger han och visar de många kompetenser Speed själva söker.

På tisdagens mässa för tjänstemännen på Ericsson kommer ännu fler arbetsgivare och -tagare dyka upp – 50 företag ställer ut

– Alla företag på jobbmässan har rekryteringsbehov, konstaterar Jonas Björkman, regionchef på Trygghetsrådet.