Personligt

I Fokus
Maria Helgesson ser till att tavlorna hänger på sin rätta plats på Galleri Glasverandan på Fristads bibliotek. Utställningen innehåller både abstrakta och detaljerade målningar som hon gjort under året efter att hon förlorade sin svägerska i cancer, och motivet "Flowering dream" som syns på bilden var en av de sista hon gjorde. "Den handlar om att våga se det positiva och att se framåt, även om det är mörkt", säger Maria.
Foto:

I Fokus
I över femtio år har Roland Hüttner serverat Boråsarna, och är en drivande kraft för krogrörelsen i Borås. Med restaurang Mida´s satte han Borås på gourmetkrogkartan på åttiotalet. Att ständigt utveckla sig har hela tiden varit den röda tråden. – Jag gillar inte att köra fast, även om det går bra. Jag behöver alltid lite nytändning, det är sådan jag är som person, säger Roland.
Foto:

I Fokus
Tommy Liljegren är känd från bandet Stonecake, men går numera solo under artistnamnet "Tommy Who". Förutom musiken engagerar han sig även politiskt som vegan. Tillsammans med en handfull andra personer har han i vår lämnat in ett medborgarförslag till Tranemo kommun om att införa en köttfri dag i kommunens dagliga verksamheter.
Foto:

I Fokus
Här på Lassalyckan kommer det att bli en gångtunnel för publiken till läktarna. Det kommer att färdigställas en bro över gångtunneln som skidåkarna kommer att åka över in på arenan och in på målområdet. Catharina Sparre som är projektledare för Världscupen tycker att det är viktigt att bron kommer att utformas så att den passar in så naturligt det bara går i området.
Foto:

Döds- och minnesannonser

BT tipsar: Missa inte det här