Artiklar om Europaparlamentariker

Mitt Europa
Martin Schulz, tidigare talman i EU-parlamentet, tillsammans med Donald Tusk, ordförande i Europeiska rådet och EU-kommissionens ordförande Jean Claude Juncker representerar unionens unika maktfördelningsmodell. Ytterst är det dock rådet, där alla unionsländernas regeringschefer fattar besluten, som avgör i vilken riktning som EU ska utvecklas.
Foto:

Mitt Europa
Kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och Stefan Löfven. I dagens EU-krönika skriver Lars Adaktusson, KD, att ”drömmen att centralisera social- och välfärdspolitiken är en återvändsgränd”.
Foto:

Gästkrönika
2014 fyllde det gamla ångloket F1200 100 år, och då kördes en provrunda med start och stopp i Ängelholm. På spåret intill ett tåg av färskare snitt. Om EU:s järnvägspolitik skriver Lars Adaktusson och påpekar hur viktig den är för allas vår frihet.
Foto:

Folkomröstningen i Storbritannien
Eftertankens kranka blekhet. Tusentals deltog i ett solidaritets- och protestmöte på Trafalgar Square i London, bland annat mot den främlingsfientlighet som blommat ut efter det att Storbritannien röstat för att lämna EU.
Foto: