Artiklar om dalstorpskolan

Lärarna Katarina Hartman och Sören Svensson höll en presentation om solenergi tillsammans med Johan Andersson, som snart tar studenten från naturvetenskapsprogrammet. I sitt gymnasiearbete har han bland annat räknat på vad det kan ge för effekt om man skulle installera solceller på Tranemo gymnasieskolas tak.
Foto:
Svenljunga & Tranemo BT 12 juni

Framtida utmaningar ämne för fullmäktige

Som en tradition hålls fullmäktigesammanträdet i juni på en annan ort än Tranemo, den här gången i Dalstorps...

Barnen Donat, 10 år, Denis, 11 år, Doresa, 12 år, och Onida, 4 år, är oerhört glada att få vara tillbaka i Sverige och Nittorp igen. Bashkim Kela och Arlinda Bimbashi likaså. Efter ett halvårs väntan i Kosovo har Bashkim nu fått arbetstillstånd, och kan påbörja sin tjänst som vaktmästare i ishallen i Nittorp.
Foto:
Svenljunga & Tranemo BT 24 maj

Tillbaka på sin nya hemmaplan

På ängen vajar gräset i den ljumma majvinden, och i bakgrunden syns en rödmålad stuga med vita knutar. Familjen...

Det började kring jul när Alvin Grenander, 7 år, blev trött och hängig. I slutet av januari konstaterades att han drabbats av ketonförgiftning och att han har diabetes typ 1. "Det är ju livshotande. Det kan gå illa om han inte får rätt behandling snabbt", säger Madelein Grenander. Robert Carlsson är med Alvin i skolan för att lära personalen hur sjukdomen fungerar.
Foto:
Svenljunga & Tranemo BT 13 mars

Vill att barn med diabetes ska få mer stöd i skolan

Det var i slutet av januari som läkarna konstaterade att Alvin Grenander, 7 år, hade drabbats av ketonförgiftning...

Onida är tre år gammal och full av energi. Hennes storebröder Denis, tio år, och Donat, nio år, visar Åke Gustavsson sina teckningar. Denis berättar att de brukar kalla Åke för farfar. I familjen finns också storasyster Doresa, tolv år, och mamma Arlinda Bimbashi och pappa Bashkim Kela. Förutom engagemanget i ishallen har familjen också mycket kontakt med missionskyrkan - där sjunger alla barnen i en kör.
Foto:
Tranemo BT 19 februari

"Jag har blivit integrerad i familjen"

Inne i familjens radhus i Nittorp hänger en plansch från Transportstyrelsen. Det är en förteckning av Sveriges alla...

I februari lämnades konkursansökan för Tranemo hotell och restaurang in till Borås tingsrätt och verksamheten lades ner. I sommar blev det klart att krögaren Gabi Hachichou tog över som hyresgäst och han driver nu både restaurangen och hotellet.
Foto:
Tranemo BT 21 december

Årets som gått i Tranemo