Artiklar om Bryssel

Ledarkrönika - ett år efter Brysselterrorn
På onsdagen är det ett år sedan de två terrordåden i Bryssel skördade 35 människoliv, medan 300 skadades. En grupp knuten till IS – varav tre syns på bilden med bagagevagnarna – utförde vansinnet. En av de som är häktade misstänkta för delaktighet i dåden är svensken Osama Krayem från Malmö (bilden). Mikael Hermansson har besökt stadsdelen Molenbeek som fostrat mängder av IS-sympatisörer.

Mitt Europa
Martin Schulz, tidigare talman i EU-parlamentet, tillsammans med Donald Tusk, ordförande i Europeiska rådet och EU-kommissionens ordförande Jean Claude Juncker representerar unionens unika maktfördelningsmodell. Ytterst är det dock rådet, där alla unionsländernas regeringschefer fattar besluten, som avgör i vilken riktning som EU ska utvecklas.
Foto:

Gästkrönika
En bild från ett jaktpass i Öster Malma i Sörmland härom året. Jägarförbundet har bland annat kritiserat EU:s kommande så kallade vapendirektiv för att det anses sätta för hårda restriktioner kring användandet av ljuddämpare.
Foto:

Omsvängningarnas år 2/Brexit
”Folkomröstningen om EU har även visat att Storbritannien inte bara lider av unionsupplösning, utan även av samhällsupplösning”, skriver Mikael Hermansson i den 2 i ledarsidans serie om Omsvängningarnas år.
Foto: