Artiklar om bryssel

EU måste reformeras, det var Frankrikes nye president Emmanuel Macron tydlig med i sitt installationstal. Dagen efter, i måndags, reste han till Berlin för att träffa Angela Merkel. Dagens Europa-krönikör Christofer Fjellner skriver om vikten av att a l l a medlemmar verkligen känner sig delaktiga och inte frånkörda.
Foto:
Ledare BT 20 maj

Fjellner: De stora och svåra EU-besluten måste få mogna fram

Artikeln publicerades 20 maj 2017. Socialdemokratiska partier ligger i spillror över hela Europa och för brittiska...

”Att Brexit-kampanjen kunde låtsas som att det inte fanns några kostnader för utträdet är en falsk matematik som premiärminister Theresa May inte kan tillämpa, om hon vill ha en ordnad reträtt”, skriver Mats Johansson. Här tar hon emot Europeiska rådets ordförande Donald Tusk på 10 Downing Street.
Foto:
Ledare BT 11 april

Johansson: Nu känns London ogästvänligt

Artikeln publicerades 11 april 2017. Vi européer är kanske inte längre så välkomna på ön som vill isolera sig...

Drottninggatan i Stockholm dagen efter terrordådet: blomsterhögen växte snabbt och vid lunchtid besökte Stefan Löfven platsen. Mitt i sorgen kan vi med tillfredsställelse konstatera att Systemet fungerat väl alltsedan lastbilen smällde in i Åhléns-huset. Nu är det centralt att få veta hur föraren tänkte.
Foto:
Ledare BT 8 april

Ledare: "Jag vill höra honom berätta"

Artikeln publicerades 8 april 2017. Osama Krayem är också vid liv. Han sitter fortfarande i häkte i Bryssel inför...

På måndagen möttes premiärminister Theresa May och Skottlands försteminister Nicola Sturgeon i Edinburgh. Deras olika positioner om Brexit och Skottlands behov av frigörelse från unionen synes oförenliga. I morgon, onsdag, aktiverar May Artikel 50, varvid skilsmässoprocessen gentemot EU formellt kan inledas.
Foto:
Ledare BT 28 mars

”De var ju egentligen aldrig med”

Artikeln publicerades 28 mars 2017. På midsommaraftonens morgon 2016 visade det sig att utträdessidan hade fått ett...

På onsdagen är det ett år sedan de två terrordåden i Bryssel skördade 35 människoliv, medan 300 skadades. En grupp knuten till IS – varav tre syns på bilden med bagagevagnarna – utförde vansinnet. En av de som är häktade misstänkta för delaktighet i dåden är svensken Osama Krayem från Malmö (bilden). Mikael Hermansson har besökt stadsdelen Molenbeek som fostrat mängder av IS-sympatisörer.
Ledare BT 21 mars

Tröttheten påtaglig här i Molenbeek

Artikeln publicerades 21 mars 2017. Men klockan 07.58 den 22 mars 2016 utlöste de två unga IS-anhängarna sina bomber...